Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις

Πριν δύο μέρες ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικόσ στρατός προελαύνει σε όλες τις κατευθύνσεις στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για κακές ειδήσεις από την Ουκρανία, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι πόλεμοι αναπτύσσονται σε φάσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του το Σάββατο στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD και πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές».

Είπε μάλιστα, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, ότι «θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πριν δύο μέρες ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλες τις κατευθύνσεις στην Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει το επόμενο έτος ναυτικές ασκήσεις, με την ονομασία Ocean-2024.

Νωρίτερα, από τα Σκόπια, ο ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ δήλωσε ότι αδιαφορεί για την τύχη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

«Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είναι μία ύβρις» προς τις αξίες του ΟΑΣΕ, δήλωσε ανοίγοντας τις συζητήσεις ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουχάρ Οσμάνι.

Ακολουθησαν δεκάδες καταδίκες, τις οποίες ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άκουσε όλες, καθώς βγήκε επανειλημμένα από την αίθουσα.

«Αδιαφορώ για τα αποτελέσματα αυτής της συνόδου του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Δείτε επίσης