Κόσμος

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στην πόλη Χαν Γιούνις - Σφοδρές μάχες στη Γάζα

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας»

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στην πόλη Χαν Γιούνις - Σφοδρές μάχες στη Γάζα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο στρατός του Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη Χαν Γιούνις στη Γάζα και το πεζικό του μπήκε μέσα, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδεύει προς μια νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία που είχε στόχο την επιστροφή κάποιων ομήρων, δήλωσε σήμερα (5.12.2023) ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του IDF.

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) για το νέο επεισόδιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε εξασφαλίσει πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε κατά των προπυργίων της στον νότο», δήλωσε ο αντιστράτηγος του στρατού του Ισραήλ για τη νέα εξέλιξη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το πεζικό του μπήκε στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου διεξάγει σφοδρές μάχες στο έδαφος.

«Είμαστε στην καρδιά της Τζαμπαλίγια, στην καρδιά της Σουτζαϊγια (δύο τοποθεσίες της βόρειας Γάζας) και πλέον στο κέντρο και της Χαν Γιούνις», αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν.

Ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης, που κάνει λόγο «για την πιο σφοδρή ημέρα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης