Κόσμος

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα καταρρεύσει όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό

Κρύβεται κάτω από τις φούστες της Δύσης, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας - Τρέμει σύγκορμο μπροστά σε μια χούφτα αμάχων στη Γάζα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ισραήλ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την επίθεσή του κατά του Ισραήλ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτοξεύοντας νέες απειλές, έμμεσες μεν αλλά ξεκάθαρες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, δήλωσε πως το Ισραήλ θα καταρρεύσει όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό.λ Υποστήριξε, δε, ότι «όσο το Ισραήλ κρύβεται κάτω από τις φούστες της Δύσης, όσο κλιμακώνει τις φρικαλεότητες, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες».

Επίσης, τόνισε πως η δολοφονία αθώων παιδιών, γυναικών, άοπλων και αβοήθητων ανθρώπων με τα πιο σύγχρονα μέσα πολέμου στον κόσμο, είναι μια αθλιότητα που αρμόζει μόνο σε δειλούς, σαν τους Ισραηλινούς ηγέτες.

«Είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ, το οποίο τρέμει σύγκορμο μπροστά σε μια χούφτα αμάχων στη Γάζα, θα καταρρεύσει όταν βρεθεί αντιμέτωπο με έναν πραγματικό στρατό, μια πραγματική δύναμη. Ελπίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνέλθει το συντομότερο δυνατό, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί σε μια τόσο οδυνηρή μοίρα» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν ξέρω που θα καταφύγει ο Νετανιάχου

«Το Ισραήλ, φυσικά, θα λογοδοτήσει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, αναρωτώμενος: «Δεν ξέρω πού θα καταφύγει ο Νετανιάχου».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε θα έχουν ιδιαίτερη θέση στις δίκες του στο εγγύς μέλλον. Αργά ή γρήγορα θα κριθούν στο δικαστήριο της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, στράφηκε για μία ακόμη φορά κατά της Δύσης, λέγοντας πως «οι χώρες που έδωσαν στον Νετανιάχου αυτό το θράσος και συγκάλυψαν τα εγκλήματα θα έχουν την ίδια μοίρα».

«Αν η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν υποστηρίξει το Ισραήλ, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ήταν σε θέση να ενεργήσει τόσο αδίστακτα. Το παρελθόν τους είναι γεμάτο φρικαλεότητες» σημείωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε επίσης