Κόσμος

Λας Βέγκας: Πολλά θύματα από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα

Νεκρός ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία-Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νεκρούς - Συγκλονιστικές μαρτυρίες φοιτητών

Λας Βέγκας, Πυροβολισμοί, Πανεπιστήμιο, Νεβάδα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πολλά θύματα κάνει λόγο η αστυνομία του Λας Βέγκας, για περιστατικό πυροβολισμών που έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νεβάδας.

Ο δραστης της επίθεσης είναι νεκρός, ενώ η δήμαρχος του Λας Βέγκας, Καρολίν Γκούντμαν χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό και σπαρακτικό».

Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Λας Βέγκας έκανε γνωστό ότι ανταποκρίνεται σε αναφορές για έναν ενεργό σκοπευτή στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όπου φαίνεται να υπάρχουν «πολλά θύματα».

Η Αστυνομία, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Χ, δεν διευκρίνισε την κατάσταση των θυμάτων αλλά προέτρεψε τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα σημειώθηκαν πυροβολισμοί και υπάρχουν νεκροί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, και ο δράστης είναι νεκρός.

Οι αρχές του Πανεπιστημίου εξέδωσαν ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους φοιτητές και το προσωπικό για αναφορές πυροβολισμών, λέγοντάς τους να απομακρυνθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στη Νεβάδα.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τη σχολή επιχειρήσεων

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα περιέγραψαν τη κατάσταση που επικρατούσε στο Πανεπιστήμιο. «Ανακαλύψαμε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο χώρο και απλώς μείναμε στις θέσεις μας μέχρι να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε το πανεπιστήμιο. Μας είπαν ότι μπορούμε να φύγουμε περίπου 30 λεπτά αργότερα», είπε μια φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τη σχολή επιχειρήσεων που βρίσκεται απέναντι από το χώρο του φοιτητικού συλλόγου.

«Είχαν όπλα, όλοι βγήκαμε έξω από το κτίριο με τα χέρια ψηλά», είπε άλλος φοιτητής. «Μας έδωσαν εντολή να εκκενώσουμε το χώρο. Περπατήσαμε και είδαμε ένα σπασμένο από πυροβολισμό παράθυρο του κτηρίου».

Οι φοιτητές είπαν ότι μπορούσαν να ακούσουν τους πυροβολισμούς από το σημείο που βρίσκονταν στο φοιτητικό σύλλογο.

«Περίπου 200 παιδιά είμασταν όλα σε έναν χώρο», είπε μια φοιτήτρια, αναφερόμενη στους σπουδαστές που στεγάζονται στο κτήριο. «Πολλοί άνθρωποι πανικοβλήθηκαν».

Δείτε επίσης