Κόσμος

Ουκρανία: Δείτε βίντεο με πύραυλο να βυθίζει το ρωσικό πλοίο Novotcherkassk

Σαρκαστικός ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο «για την εντυπωσιακή προσθήκη ενός νέου πλοίου στον ρωσικό υποβρύχιο στόλο στη Μαύρη Θάλασσα»

Ουκρανία, Πύραυλος, Βίντεο, Ρωσικό Πλοίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τεράστιο πλήγμα που επέφεραν στο πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας κάνουν λόγο οι αρχές της Ουκρανίας, μετά τον πύραυλο τον οποίο έριξε ο ουκρανικός στρατός στο πλοίο Novotcherkassk.

Σοκ και δέος προκαλούν τα πλάνα που έρχονται από την περιοχή. Μόλις ο πύραυλος της Ουκρανίας βρίσκει το ρωσικό πλοίο Novocherkassk δημιουργείται μια τεράστια έκρηξη και ένα μια λάμψη υψώνεται στον ουρανό.

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως «κατέστρεψε» αυτό το πλοίο, το οποίο μετέφερε, σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής, που χρησιμοποιεί συχνά η Μόσχα στον πόλεμο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπονόησε πως το πλοίο βυθίστηκε, χαιρετίζοντας με σαρκαστικό τόνο το έργο της πολεμικής αεροπορίας της χώρας του «για την εντυπωσιακή προσθήκη ενός νέου πλοίου στον ρωσικό υποβρύχιο στόλο στη Μαύρη Θάλασσα».

Στην επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ενώ υπέστησαν ζημιές έξι κτίρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Δείτε επίσης