Κόσμος

ΟΗΕ: Καταγγέλει το Ισραήλ ότι βομβάρδισε καταφύγιό του - 6 νεκροί Παλαιστίνιοι

«Τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι, ασθενείς και εκτοπισμένοι είναι τώρα παγιδευμένοι μέσα στα ελάχιστα νοσοκομεία που απομένουν στη Χαν Γιουνίς»

ΟΗΕ: Καταγγέλει το Ισραήλ ότι βομβάρδισε καταφύγιό του - 6 νεκροί Παλαιστίνιοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε χθες Δευτέρα (22.1.2024) ένα από τα καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και σκοτώθηκαν 6 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του Οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, της UNRWA.

«Τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι, ασθενείς και εκτοπισμένοι είναι τώρα παγιδευμένα μέσα στα ελάχιστα νοσοκομεία που απομένουν στη Χαν Γιουνίς, καθώς οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται» ανέφερε για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο γενικός επιθεωρητής της UNRWA του ΟΗΕ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος είπε ότι τουλάχιστον 6 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

«Καλώ όλες τις πλευρές να λάβουν κάθε δυνατή προφύλαξη για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και να προστατευθούν οι άμαχοι, οι ιατρικές υποδομές, το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι στα νότια της Γάζας

Ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα, στα νότια της Χαν Γιουνίς, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ (OCHA) «οι μάχες εντείνονται», καταστρέφονται αστικές ζώνες και σκοτώνονται άνθρωποι ενώ «οι επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκατστάσεων πολλαπλασιάζονται».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς υποστήριξε εξάλλου ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βάλλουν εναντίον ενός νοσοκομείου στην Χαν Γιουνίς.

«Ισραηλινά άρματα εξαπολύουν μαζικά πλήγματα στους επάνω ορόφους του κτιρίου των χειρουργείων και του κτιρίου επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Νάσερ και αναμένουμε ότι θα υπάρξουν δεκάδες τραυματίες» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου που ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

Δείτε επίσης