Κόσμος

Ισραήλ: Στο «φως» νέο βίντεο με τρεις γυναίκες ομήρους της Χαμάς

Οι δύο από αυτές παρουσιάζονται ως στρατιωτικοί

Ισραήλ, Χαμάς, πόλεμος, Λωρίδα της Γάζας, πόλεμος, επίθεση, Μέση Ανατολή, όμηροι, βίντεο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανήρτησε σήμερα, Παρασκευή (26.01), στο Telegram ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται τρεις Ισραηλινές όμηροι, δύο εκ των οποίων παρουσιάζονται ως στρατιωτικοί.

Οι τρεις γυναίκες έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα από το Γαλλικό Πρακτορείο, από τη βάση των επίσημων ή κοινοτικών πηγών, ότι κρατούνται όμηροι από την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Οι τρεις γυναίκες αναφέρουν στο βίντεο, το οποίο διαρκεί λίγο λιγότερο από 5 λεπτά, ότι κρατούνται όμηροι εδώ και 107 ημέρες, στοιχείο που υποδηλώνει ότι το βίντεο ενδεχομένως να γυρίστηκε την Κυριακή.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την απόφαση του ανώτερου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ, το οποίο κάλεσε το Ισραήλ να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενη ενέργεια «γενοκτονίας» και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Το Ισραήλ δεσμεύεται στο διεθνές δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι δεσμευμένο στο διεθνές δίκαιο μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που κάλεσε σε μέτρα για την αποτροπή ενεργειών γενοκτονίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Αντιδρώντας στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Δικαστήριο, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η κατηγορία περί γενοκτονίας ήταν «εξωφρενική».

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει ένα εγγενές δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», τόνισε.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίως απέρριψε το εξωφρενικό αίτημα να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα», ανέφερε ο Νετανιάχου, μιλώντας κατά τα φαινόμενα στο γεγονός ότι το Δικαστήριο δεν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αλλά μόνο και μόνο ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων δεν είναι μόνο ψευδής, είναι εξωφρενικός και η προθυμία του Δικαστηρίου ακόμη και να το συζητήσει αυτό είναι μια ντροπή που δεν θα ξεπλυθεί για γενιές», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης