Κόσμος

Ρωσία: Συγχαρητήρια Πούτιν για τον «απόλυτο έλεγχο» της Αβντιίβκα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σήμερα τον Ρώσο Πρόεδρο για την κατάληψη αυτής της πόλης που ήταν ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των Ουκρανών

Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αβντιίβκα, Ουκρανία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρωσία επιβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την κατάληψη αυτής της πόλης που ήταν «ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη —κυρίως συμβολική— νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ρώσους στρατιωτικούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους σήμερα το βράδυ για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα.

«Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.

Δείτε επίσης