Media

Η Meta απειλεί με «λουκέτο» σε Facebook-Instagram στην Ευρώπη

«Φουντώνει» η κόντρα για τη μεταφορά και την ιδιοκτησία δεδομένων των χρηστών

meta-fecebook1

Προειδοποιητικό μήνυμα ότι θα αποσύρει το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη, εάν δεν μπορέσει να συνεχίσει να μεταφέρει δεδομένα χρηστών στις ΗΠΑ, εξέπεμψε η Meta Platforms.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, προς το παρόν, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές επεξεργάζονται εκ νέου τους κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς ευρωπαϊκών δεδομένων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η προηγούμενη συμφωνία με τις ΗΠΑ κρίθηκε άκυρη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020.

Στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Meta είπε ότι εάν δεν μπορούσε να βασιστεί σε νέες ή υπάρχουσες συμφωνίες -- όπως οι λεγόμενες τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες -- για τη μεταφορά δεδομένων, τότε «πιθανότατα δεν θα μπορούσε να προσφέρει μία σειρά από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον έχουν ενταθεί, αλλά «χρειάζονται χρόνο δεδομένης και της πολυπλοκότητας των θεμάτων που συζητήθηκαν και της ανάγκης να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και εθνικής ασφάλειας», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Bloomberg.

Δείτε επίσης