Media

NETFLIX: Ο κανίβαλος του Μιλγουόκι «ζωντανεύει» ξανά – Η ιστορία του πιο διάσημου σίριαλ κίλερ της Αμερικής στη μικρή οθόνη

Ο Πίτερ Έβανς στο ρόλο του αδίστακτου Τζέφρι Ντάμερ καθηλώνει με την ερμηνεία του

Η ιστορία του πιο διάσημου σίριλ κίλερ της Αμερικής ζωντανεύει στη μικρή οθόνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πριν μερικές ημέρες το κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη μίνι σειρά «Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story» («Τέρας: Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ») και μέχρι στιγμής τα σχόλια για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του Πίτερ Έβανς στον ρόλο του σίριαλ κίλερ Τζέφρι Ντάμερ είναι διθυραμβικά.

Θεωρείται ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ο οποίος έτρωγε τους νεκρούς εραστές του για να καταπολεμήσει όπως υποστήριξε, τη μοναξιά του. Ο αδίστακτος άνδρας καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών αντρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης.

Όταν η αστυνομία του Μιλγουόκι μπήκε στο διαμέρισμα του 31χρονου Τζέφρι Ντάμερ τον Ιούλιο του 1991, αποκάλυψε τη φρικιαστική προσωπική συλλογή ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ο Ντάμερ γρήγορα ομολόγησε 16 φόνους στο Ουισκόνσιν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έναν ακόμα στο Οχάιο το 1978, καθώς επίσης και απίστευτες πράξεις νεκροφιλίας και κανιβαλισμού. Η αποκάλυψη σόκαρε το έθνος και συγκλόνισε την τοπική κοινότητα, η οποία εξαγριώθηκε με το γεγονός ότι ένας τόσο διεστραμμένος δολοφόνος κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέσα στην πόλη για τόσο πολύ καιρό. Πώς τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου το 1988, να απομακρύνει τις υποψίες και να μην εντοπιστεί από την αστυνομία, ενώ κυνηγούσε την γκέι σκηνή του Μιλγουόκι για να βρει θύματα, πολλά εκ των οποίων ήταν μαύροι;
Μετά τη μίνι σειρά και το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η φρικιαστική ιστορία του Ντάμερ, το Netflix ετοιμάζεται να διαθέσει στις 7 Οκτωβρίου, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Συζήτηση με έναν δολοφόνο: Τζέφρι Ντάμερ». Πρόκειται για το τρίτο μέρος της σειράς του σκηνοθέτη Τζο Μπέρλιντζερ («Συζήτηση με έναν δολοφόνο: Τεντ Μπάντι», «Συζήτηση με έναν δολοφόνο: Τζον Γουέιν Γκέισι»), ένα ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη που περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις ανάμεσα στον Ντάμερ και την ομάδα υπεράσπισής του και εξετάζει εις βάθος τον διεστραμμένο ψυχισμό του, απαντώντας, μέσα από έναν σύγχρονο φακό, αυτά τα ανοιχτά ερωτήματα για την ευθύνη της αστυνομίας.

Δείτε επίσης