Media

Maestro: Ο συγκλονιστικός επίλογος, μέχρι το… επόμενο επεισόδιο–Αποθέωση στο Twitter

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η προβολή του Maestro στο Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από τις αρχές του 2023 σε όλο τον κόσμο

Maestro: Ο συγκλονιστικός επίλογος, μέχρι το… επόμενο επεισόδιο–Αποθέωση στο Twitter
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το ένατο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Α' κύκλος, δημιουργώντας μεγάλη αγωνία και ερωτηματικά για τη δεύτερη σεζόν, αφού όλα τα... μέτωπα έμειναν ανοιχτά.

Η σειρά που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο λεπτό προβολής της με την υψηλή αισθητική, την επίκαιρη θεματολογία της, τις αξεπέραστες ερμηνείες των ηθοποιών, μας χάρισε χθες έναν συγκινητικό επίλογο.

Ο μονόλογος της Μαρίας Καβογιάννη

Για ακόμη μία φορά η Μαρία Καβογιάννη δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας

"Προσπάθησα. Πήγα στην αστυνομία, τα είπα όλα. Έπαθα υστερία. Ζήτησα να κάνω μήνυση. Τίποτα. Δεν περίμενα και κάτι άλλο. Πρέπει να βγει ο Φάνης, βλέπεις, κι ο Χαράλαμπος έχει την προστασία του. Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Και έχουμε 2022. Τίποτα δεν αλλάζει. Τίποτα. Γιατί έγινε κάτι, που νιώθω ένα σκουπίδι, που ντρέπομαι, που φοβάμαι, που κλαίω και κρατιέμαι; Που κάθε φορά λέω πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά; Που δεν ξέρω πού να πάω; Γι' αυτό θα μου λείψει η μουσική σου, γιατί με κάνει να ονειρεύομαι έναν άλλον κόσμο. Μου δίνει δύναμη. Τίποτα δεν αλλάζει. Αλλάζουν όταν συμφέρει κάποιους, κάνουν κάτι δήθεν για να σωθούνε κάποιοι. Ποιος θα ασχοληθεί με μια γυναίκα σαν κι εμένα; Που δεν ζητάω πολλά. Σεβασμό ζητάω. Να μην τρώω ξύλο ζητάω. Ξέρεις πόσες είναι σαν κι εμένα; Πάρα πολλές γυναίκες, χρόνια τώρα, και θα είναι κι άλλα τόσα", λέει η ίδια και συμπληρώνει:

"Ποιος ξέρει, μπορεί να φταίμε κι εμείς. Γεννιέται κανείς καθίκι; Όχι, γίνεται. Πίσω από κάθε καθίκι που σαπίζει τη γυναίκα του στο ξύλο, υπάρχει μια μάνα. Μεγαλώνουμε γιους που αργότερα θα κακοποιούν τις γυναίκες τους και κόρες, που αργότερα θα πάρουν έναν σύζυγο που θα κακοποιεί τις ίδιες. Αυτό δεν θέλω να το πάθει το παιδί μου. Πώς θα τον υπερασπιστώ; Πώς θα παραδεχτώ όλα μου τα λάθη; Εγώ δεν έχω την ευθύνη;"

Η δολοφονία του Χαράλαμπου

Κι ενώ η δολοφονία του Χαράλαμπου ήταν φανερή στους τηλεθεατές από την αρχή της σειράς, ωστόσο δε φαινόταν ποιος ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη. Κι αυτό το μαθαίνουμε υπό τους ήχου του αγαπημένου τραγουδιού του Παύλου Σιδηρόπουλου, "Να μ' αγαπάς".

Ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) και ο Σπύρος (Γιώργος Μπένος) εξορμούν στο δάσος, περνώντας χρόνο μαζί και εξασκώντας το αγαπημένο τους χόμπι: πυροβολώντας με την καραμπίνα άδεια μπουκάλια. Παρασυρμένοι από τα συναισθήματά τους, ζουν τις στιγμές τους απελευθερωμένοι και καταλήγουν να κάνουν έρωτα σε ένα ερειπωμένο κτίριο ανάμεσα στα δέντρα. Μόνο που όλο αυτό το διάστημα, ο Χαράλαμπος τους παρακολουθεί, χωρίς να το γνωρίζουν. Όσο βρίσκονται ξαπλωμένοι, τους πλησιάζει και αρχίζει να χτυπάει τον γιο του, ενώ υψώνει μία μεγάλη πέτρα και είναι έτοιμος να τον σκοτώσει. Τότε, ο Αντώνης παίρνει στα χέρια του την καραμπίνα και τον πυροβολεί δύο φορές, με τον Χαράλαμπο να πέφτει κάτω νεκρός.

Η τελευταία σκηνή του Α' κύκλου

Στην τελευταία, συγκλονιστική, σκηνή του ένατου επεισοδίου, το φεστιβάλ μουσικής του νησιού φτάνει στο απόγειό του με την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου, η οποία τραγουδά την "Προσευχή", ενώ η φωνή της μπλέκεται γλυκά με αυτή του Ορέστη Χαλκιά που τραγουδά το "Τυχερό αστέρι"

Η τελευταία μαγική σκηνή

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλώντας στο podcast του Mega για τη σκηνή αυτή είπε: "Ήταν η μόνη σκηνή στη σειρά, στα εννιά αυτά επεισόδια, που αυτό που ζήσαμε εκεί, δεν μπορούσε απόλυτα να καταγραφεί και να αποτυπωθεί. Αυτό που ζήσαμε, ήταν ίσως καλύτερο από αυτό που εσείς είδατε. Δεν είχαμε τόσες κάμερες για να το καταγράψουμε. Ακουγόταν η φωνή της Χαρούλας σε όλο το νησί και εκείνη τη στιγμή ο ήλιος έπεφτε".

Ο επίλογος του Α' κύκλου του "Maestro" γράφεται με το πτώμα του Χαράλαμπου να βγαίνει στην επιφάνεια του νερού και με την αγωνία για τον Β' κύκλο να κορυφώνεται!

Δείτε επίσης