Media

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Kadinelia και ο Novel 729, στο «Μουσικό κουτί»

Δείτε απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ1

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Kadinelia και ο Novel 729, στο «Μουσικό κουτί»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι μάς προσκαλούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1, με καλεσμένους στο «Μουσικό κουτί» τον τραγουδοποιό Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Kadinelia και τον Novel 729!

Μια ξεχωριστή εκπομπή που περιλαμβάνει τα χωρίς… ταυτότητα τραγούδια του Λεωνίδα Μπαλάφα, τη φολκλόρ μουσική των Kadinelia, τα χιπ χοπ κομμάτια του Novel 729, αλλά και τον… Δημήτρη Μητροπάνο και παραδοσιακά αφροαμερικανικά και βουλγαρικά τραγούδια!

Καθένας από τους καλεσμένους έχει τις δικές του μουσικές επιρροές, αλλά όλοι πειραματίζονται και διευρύνουν τα όρια του είδους που υπηρετούν!

«Μ’ αρέσει να ακούω διάφορα είδη μουσικής ως ακροατής και έτσι θέλω να είμαι και ως δημιουργός» λέει στη συνέντευξή του ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που έχει γράψει ιστορία δυο δεκαετιών στη μουσική με ένα εκρηκτικό μίγμα ροκ, ρέγγε και παραδοσιακών ήχων και με το διονυσιακό κλίμα των συναυλιών του, και συνεχίζει: «Αυτοί που πληρώνουν για να με δουν, και με αυτά τα χρήματα θα ζήσω και εγώ την οικογένειά μου, θέλω να λένε “πάμε να ακούσουμε αυτόν τον καλλιτέχνη γιατί τον αγαπάμε και με τα ωραία του και με τα στραβά του, με όλες του τις πλευρές”».

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή:

Δείτε επίσης