Media

Famagusta: Δείτε την πρώτη φωτογραφία από τη νέα σειρά του Mega

Το τρίδυμο των επιτυχιών Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου θα φέρουν στις οθόνες μια σειρά εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα

Famagusta
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Γιάννης Μπέζος, η Κοραλία Καράντη και ο Ανδρέας Γεωργίου έχουν ήδη μπει στο πλατό αφού τα γυρίσματα της νέας φιλόδοξης σειράς του Mega «Famagusta» έχουν ξεκινήσει.

Πρόκειται για μια σειρά η οποία θίγει το θέμα των αγνοούμενων μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Δημιουργοί της σειράς είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η σειρά αναμένεται να βγει στον τηλεοπτικό αέρα με τη νέα σεζόν. Η πρώτη φωτογραφία από το σετ είναι γεγονός.

Η Άννα Βλαβιανού δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα στιγμιότυπο που δείχνει τον Γιάννη Μπέζο, την Κοραλία Καράντη και τον Ανδρέα Γεωργίου να γελούν, διαβάζοντας το σενάριο.


Η ιστορία του Famagusta

Η ιστορία του «Famagusta» ξεκινά στις 14 Αυγούστου του 1974, όταν ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους. Ο «Μαύρος Αύγουστος» μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε «πόλη- φάντασμα».

Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού, ενώ εκτοπίζει 120.000 Κύπριους. Ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

«FAMAGUSTA» είναι η φράγκικη ονομασία της Αμμόχωστου, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

50 χρόνια τώρα η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.

Η υπόθεση του σίριαλ

Αυτές οι αληθινές ιστορίες ενέπνευσαν τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου ώστε να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά 24 επεισοδίων με τίτλο «FAMAGUSTA», όπου το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Τα γυρίσματα της σειράς, που ξεκίνησαν τον Μάιο, πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος κ.ά.
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων/ Ιστορικά γεγονότα: Δημήτρης Τοκαρής
Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Δείτε επίσης