Οικονομία

ΟΤΕ: Επενδύει στη συνεχή αλλαγή, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία

Ο πρόεδρος του Ομίλου σημείωσε πως την περυσινή χρονιά τέθηκαν τα θεμέλια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού

OTE Mazarakis Tsamaz Nikolaidi 28 06 20

Για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΤΕ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις λειτούργησαν ως επιταχυντής, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία, κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

«Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας», είπε ο κ. Τσαμάζ, στο πλαίσιο της ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης,

Παρόντες ήταν το Εκτελεστικό μέλος και Group Chief Financial Officer Χαράλαμπος Μαζαράκης, και η Group Legal Counsel Ειρήνη Νικολαίδη.

Ο πρόεδρος του Ομίλου σημείωσε πως την περυσινή χρονιά τέθηκαν τα θεμέλια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για να δημιουργηθεί ο ΟΤΕ του μέλλοντος, λέγοντας ότι «Όσα πετύχαμε το 2019, είναι το επιστέγασμα μίας δεκαετίας μετασχηματισμού για τον ΟΤΕ, ο οποίος εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης.

Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της».

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ΟΤΕ, υποστήριξε πως «Οι πελάτες στράφηκαν στα ψηφιακά μας μέσα, στα apps και στο site, για τις συναλλαγές τους, ενώ άλλαξε ριζικά ο τρόπος που δουλεύουμε, καθώς το 80% των εργαζομένων για τον Όμιλο στην Ελλάδα, εργάστηκαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown.

Θα εφαρμόσουμε όσα μας δίδαξε αυτή η εμπειρία, και θα τα μοιραστούμε με τους πελάτες μας, για να επιταχύνουμε και τον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό»,

Κατόπιν ο κ. Τσαμάζ μίλησε για τις συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες θα επηρεάσουν τα έσοδα του Οργανισμού το 2020, θέτοντας ως προτεραιότητα να διατηρηθεί η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές και να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν για το έτος.

Μάλιστα, διεμήνυσε πως αν και αναμένονται καθυστερήσεις, ο ΟΤΕ διατηρεί αμετάβλητα τα επενδυτικά του σχέδια για δίκτυα 5G και Fiber to the Home, αλλά και για τα νέα εγχειρήματα του Ομίλου, όπως το online gaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ τόνισε ότι «Η διαχείριση της κρίσης του COVID-19 δεν μας αποσπά από τον συνολικό μας σχεδιασμό να προετοιμάσουμε τον Όμιλο ΟΤΕ για το μέλλον.

Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος και μια ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε».

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, υπογράμμισε πως «Το νέο ταξίδι που ξεκινάμε για να φτιάξουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος, έχει στο επίκεντρό του τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας.

Δείτε επίσης