Οικονομία

ΔΕΗ: Τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους

Η συναλλαγή αποτελεί ακόμη ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, η οποία παρέχει σημαντική ρευστότητα στη ΔΕΗ,

1

Εγκρίθηκε σήμερα (22/07) από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από το οποίο η εταιρεία θα αντλήσει ποσό 300-350 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών. Η προσφορά προήλθε από τον διεθνή επενδυτικό οίκο PIMCO, ενώ ο διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Deutsche Bank.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η συναλλαγή αποτελεί ακόμη ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, η οποία παρέχει σημαντική ρευστότητα στη ΔΕΗ, χωρίς την απαίτηση περαιτέρω εγγυήσεων ενώ το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου είναι ότι το ποσό που αντλείται δεν εγγράφεται στο δανεισμό της Εταιρείας και δεν προσαυξάνει το χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

  • Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 6,8%, σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο επιτόκιο δανεισμού εταιρειών με πιστοληπτική αξιολόγηση B (7,5%), ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν δίνει πρόσθετες εγγυήσεις. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες συναλλαγές ελληνικών εταιρειών το επιτόκιο διαμορφώθηκε στην περιοχή του 6,3% με παροχή εσόδων από πολύ σημαντικά assets ως εγγύηση

Δείτε επίσης