Οικονομία

ΟΤΕ : Συμβολή στη συλλογική προσπάθεια για κάλυψη των αυξημένων αναγκών της χώρας

Το πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Μονάδας Ασφάλειας και Υγείας Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια

1

Στη συγκινητική προσέλευση, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι ομάδες φαίνονται στα δύσκολα, εστίασε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ Έλενα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στην 62 η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους όλης της διοικητικής ομάδας του Ομίλου ΟΤΕ, τους εθελοντές αιμοδότες μας που έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό παρών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και όσων έχουν ανάγκη για αίμα», είπε η κ. Παπαδοπούλου.


Η ίδια, σημείωσε πως «Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και βάζοντας πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των ανθρώπων μας, φροντίσαμε το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας να πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συμβάλλοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες ανάγκες της χώρας μας για αίμα»

Πιο αναλυτικά, με κεντρικό μήνυμα «Οι ομάδες φαίνονται στα δύσκολα», οι εθελοντές αιμοδότες του Ομίλου ΟΤΕ συγκέντρωσαν πάνω από 500 φιάλες αίματος στην 62 η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία.

Βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων, το πρόγραμμα της εθελοντικής αιμοδοσίας υλοποιήθηκε αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, για συγκεκριμένο αριθμό αιμοδοτών ανά ημέρα και ώρα και με ειδικά μέτρα προστασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Κατά την περίοδο του lockdown σημειώθηκε σημαντική μείωση στις αποθήκες αίματος της χώρας, ενώ αυξήθηκαν οι ανάγκες για αίμα. Οι εθελοντές αιμοδότες του Ομίλου, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου συνέβαλαν στη συλλογική προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της χώρας για αίμα

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αίματος των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρικές τράπεζες στην Ελλάδα, έχει διαθέσει περισσότερες από 30.000 φιάλες στο σύστημα υγείας της χώρας.

Μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της εταιρείας που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο σε 9 κτήρια του Ομίλου, μόνο την περασμένη χρονιά, συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 φιάλες αίματος.
Το πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Μονάδας Ασφάλειας και Υγείας Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια.


Μέσα από τις δράσεις του για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο Όμιλος ΟΤΕ σταθερά στηρίζει την ελληνική κοινωνία, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Η αιμοδοσία είναι μια από τις πολλές δράσεις των χιλιάδων εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου.


Ο νέος Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει όλες τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού των ανθρώπων του.

Δείτε επίσης