Οικονομία

ΕΤΕ : Συμπληρώνεται η δυναμική ομάδα Διοίκησης που έχει δημιουργηθεί στον Όμιλο

Στόχος δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η επιτυχημένη πορεία του παρελθόντος, αλλά και να επεκταθεί το έργο του Ιδρύματος με δράσεις που θα απευθύνονται σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας

1

Με νέο Chief Operating Officer τον Στράτο Μολυβιάτη(φωτό), η Εθνική Τράπεζα, ο οποίος ορίζεται και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Ομίλου, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

«O Στράτος Μολυβιάτης έρχεται να συμπληρώσει τη δυναμική ομάδα Διοίκησης που έχει δημιουργηθεί στον Όμιλο τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς.

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Η μακρά εμπειρία του στην Ελλάδα, αλλά και η ήδη σημαντική συνεισφορά του στην πορεία Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Τράπεζας, ενισχύουν την πεποίθηση μου ότι η Εθνική μας Τράπεζα πολύ σύντομα θα αποτελεί πρώτη επιλογή για όλους.»

Ο κ. Μολυβιάτης είναι ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον κλάδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας το 2018 ως Chief Information Officer, υπεύθυνος για την τεχνολογική αναβάθμιση της Τράπεζας και του Ομίλου.

Στην πολυετή καριέρα του, έχει αναλάβει επιτελικές θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας, εργαζόμενος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σε ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο των τεχνολογικών υποδομών και ψηφιακών τεχνολογιών.


Στο μεταξύ, νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (MIET) μετά την παραίτηση του προηγούμενου. Το νέο ΔΣ στελεχώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες.

Πρόκειται για μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες. Στο νέο, προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος προεδρεύει και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ.

Επίσης, η Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρύσα Μαλτέζου, ο Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Τιβέριος, η συμμετοχή του οποίου εγκρίθηκε ήδη από το ΔΣ.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος, συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου και μέλος της Επιτροπής ΕΛΙΑ του ΜΙΕΤ, η αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Ασπασία Λούβη, η γενική διευθύντρια και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Γιώργος Τριανταφυλλάκης και ο επίσης γενικός διευθυντής της Τράπεζας Παναγιώτης Δασμάνογλου.


Κατά τη διάρκεια μισού αιώνα η Εθνική, σε συνεργασία με μεγάλες προσωπικότητες που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΜΙΕΤ, χάραξε την πορεία της προσφοράς του Ιδρύματος στον πολιτισμό και τα γράμματα. Μαζί, ανέδειξαν το ΜΙΕΤ σε έναν ξεχωριστό και σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας.

Σήμερα, με την καθοδήγηση ενός αναδιαρθρωμένου Διοικητικού Συμβουλίου, θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες ερευνητικές, επιστημονικές και πολιτιστικές προκλήσεις.

Στόχος δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η επιτυχημένη πορεία του παρελθόντος, αλλά και να επεκταθεί το έργο του Ιδρύματος με δράσεις που θα απευθύνονται σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας μας.

Δείτε επίσης