Οικονομία

«Ραβασάκια» για ξεχασμένα εκκαθαριστικά του 2014 θα αποστείλει η ΑΑΔΕ

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής δίνει εντολή στις εφορίες να προσδιορίσουν τον οφειλόμενο φόρο κατ’ εκτίμηση και να στείλουν τον λογαριασμό στους υπόχρεους φορολογουμένους, που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις να μην έχουν

1

Η φορολογική διοίκηση, ετοιμάζει να αποστείλει χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα σε φορολογουμένους που ξέχασαν να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2014.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής δίνει εντολή στις εφορίες να προσδιορίσουν τον οφειλόμενο φόρο κατ’ εκτίμηση και να στείλουν τον λογαριασμό στους υπόχρεους φορολογουμένους, που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα που απέκτησαν το 2014, καθώς στα τέλη του έτους οι σχετικές υποθέσεις παραγράφονται.

​Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η ΑΑΔΕ εντόπισε περίπου 100.000 φορολογουμένους να μην έχουν δηλώσει με τη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν το 2015 εισοδήματα από αναδρομικά συντάξεων, συντάξεις από το εξωτερικό, εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λάβει ήδη email από την ΑΑΔΕ με το οποίο καλούνται να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις πριν η εφορία τους βεβαιώσει τον φόρο για τα αδήλωτα εισοδήματα.

​Οσοι δεν σπεύσουν στην εφορία θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του φόρου κατ’ εκτίμηση και εν συνεχεία θα αποστείλουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ:

Δείτε επίσης