Οικονομία

ΣΕΒ: Διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και προστασία των θέσεων εργασίας

SEV 1 Vidalis 01 11 20

Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των μελών του,ο ΣΕΒ, υπέγραψε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, που ισχύει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, επισήμανε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευθύμιος Ο. Βιδάλης.

«Κύριο μέλημα όλων μας, πέραν του πρωταρχικού στόχου της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του πληθυσμού, είναι η διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και η προστασία των θέσεων εργασίας », δήλωσε ο κ. Βιδάλης.

Ο ίδιος σημείωσε πως «Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουμε με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, με βάση τις αρχές της συλλογικής αυτονομίας και της βούλησης των εργαζομένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις»

Πιο αναλυτικά, ο ΣΕΒ υπέγραψε με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών.

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Οκτωβρίου 2020, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.

Η υπογραφείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

TAGS

Δείτε επίσης