Οικονομία

Τσαμαζ: «Τα σταθερά και κινητά δίκτυα αποτελούν στοχευμένη αναπτυξιακή στρατηγική»

Συζήτηση για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε «Silicon Valley» της Ν.Α. Ευρώπης

1

Στο πλεονέκτημα για τη χώρα που είναι τα σταθερά και κινητά δίκτυα του OΤΕ, εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη τοποθέτησή του στο συνέδριο Capital Link, και ειδικότερα στη συζήτηση για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε «Silicon Valley» της Ν.Α. Ευρώπης.

«Το ICT προϋποθέτει υπερσύγχρονες υποδομές δικτύων και ποιοτική συνδεσιμότητα. Ευτυχώς, η Ελλάδα διαθέτει και τα δύο», είπε ο κ. Τσαμάζ, στην ομιλία του.

Κατά τον ίδιο : «Έχουμε επενδύσει περίπου 5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς, ενώ προγραμματίζουμε επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως για την ανάπτυξη δικτύων FTTH και 5G».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, μιλώντας για τον κλάδο του ICT στην Ελλάδα, σημείωσε πως είναι αρκετά ανεπτυγμένος, καθώς πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα διαθέτουν την εξειδίκευση και το καταρτισμένο προσωπικό που απαιτούνται, ώστε να καλύψουν κάθε σχετική ανάγκη.


Κατόπιν, αναφερόμενος στο παράδειγμα του OΤΕ, διευκρίνισε ότι έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για επιχειρήσεις και οργανισμούς που αναζητούν προηγμένες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, των Cloud υπηρεσιών και του Internet of Things.

Για να συμπληρώσει, πως παρά τον επιταχυνόμενο ρυθμό απορρόφησης των νέων τεχνολογιών από την αγορά, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα κάνει σταδιακά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Τσαμάζ, τόνισε : «Πιστεύω ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η πανδημία στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί καταλύτης όσον αφορά στονψηφιακό μετασχηματισμό».


Για να επισημάνει τις πρόσφατες ψηφιακές εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην ψηφιακή εποχή.

Για να καταλήξει ότι «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να απελευθερώσει τις τεράστιες δυνατότητές της», προτείνοντας τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη του ICT οικοσυστήματος, κρατικά κίνητρα για την υποστήριξη επενδύσεων, ICT από μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και την καλλιέργεια ψηφιακής κουλτούρας.

Δείτε επίσης