Οικονομία

Mercedes-Benz: Κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της premium κατηγορίας

«Για ακόμη μία χρονιά, την 7η κατά σειρά, η Mercedes-Benz κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της premium κατηγορίας στη χώρα μας»

Mercedes Kalligeros

Για την επιβεβαίωση εκ νέου της ηγετικής της θέσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος, με την ευκαιρία της ανόδου της εταιρίας στην 9η θέση στο Top 10 του συνόλου της Ελληνικής Αγοράς, σημειώνοντας 3.606 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και μερίδιο αγοράς 4,5%.

«Για ακόμη μία χρονιά, την 7η κατά σειρά, η Mercedes-Benz κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της premium κατηγορίας στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Καλλίγερος, σημειώνοντας πώς «προσφέρει μία τεχνολογικά και μηχανολογικά άρτια, ολοκληρωμένη γκάμα που καλύπτει κάθε επιθυμία και ανάγκη, για κάθε είδους μετακίνηση».

Κατά τον ίδιο : «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επαναλαμβανόμενη αυτή επιτυχία, καθώς αποδεικνύει ότι το κοινό εμπιστεύεται διαχρονικά όλα όσα πρεσβεύει η Mercedes-Benz, τόσο με τα προϊόντα της όσο και με τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που τα συνοδεύουν, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Ακόμα και μέσα σε ένα τόσο αντίξοο περιβάλλον, οι υπάλληλοι και το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της Εταιρείας έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και ένα μεγάλο «Μπράβο» αξίζει σε αυτούς, αφού μαζί καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλους μας τους στόχους.

Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο, εγκάρδιο Ευχαριστώ στους πελάτες μας που μας τιμούν σταθερά με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη πίσω από την 1η θέση που εδώ και χρόνια κατακτούμε στην premium κατηγορία, γι’ αυτό και πρωταρχικό μέλημα όλων μας στην οικογένεια της Mercedes-Benz είναι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Η εμπιστοσύνη του αγοραστικού μας κοινού αντικατοπτρίζεται στις διακρίσεις που λαμβάνει η μάρκα σε όλους τους τομείς, όπως η επιβράβευση επί 4 συνεχή χρόνια στη λίστα των 20 Most Admired Companies που καταρτίζει το περιοδικό Fortune με τη Mercedes-Benz να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο από τον κλάδο του αυτοκινήτου στη λίστα αυτή στη χώρα μας.

Το 2021 δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, συμβάλλοντας σταθερά με τα αυτοκίνητά μας σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο».

Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα της μάρκας που πωλήθηκαν στην Ελληνική αγορά ανέρχονται σε 321, επτά σχεδόν φορές περισσότερα σε σχέση με το 2019 (+683%), ενώ η smart παρέδωσε στην Ελληνική αγορά 33 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα fortwo & forfour.

Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις, καθώς ταξινομήθηκαν 405 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 247 επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 184 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra!

Στον παγκόσμιο χάρτη, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας εξαιτίας της πανδημίας, διατήρησε και φέτος την 1η θέση στις πωλήσεις της premium κατηγορίας

Περισσότερα από 2 εκατ. οχήματα της εταιρίας πωλήθηκαν σε όλον τον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά, με την Mercedes-Benz Cars να τριπλασιάζει τις πωλήσεις των μοντέλων xEVs παγκοσμίως εκπληρώνοντας τους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς στόχους CO2 για το 2020.

Παράλληλα, πωλήθηκαν περισσότερα από 160.000 plug-in hybrid και ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας (xEVs), με το μερίδιό τους στις πωλήσεις να αυξάνεται κατά 7,4%.

Ταυτοχρόνως, οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 11,7%, σημειώνοντας ρεκόρ 774.382 μονάδων, ενώ η νέα S-Class παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, καθώς έχει ήδη δεχτεί περισσότερες από 40.000 παραγγελίες παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν συνολικά 4.461 οχήματα του Ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 3.641 επιβατικά οχήματα (3.606 οχήματα Mercedes-Benz και 35 smart).

Επίσης, 405 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 247 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 184 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ).

Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η μάρκα κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις, με το μερίδιο αγοράς στα επιβατικά να ανέρχεται στο 4,5%.

Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,9%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,9% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 60%!

Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz, smart και Mercedes-EQ, αυτές ανέρχονται σε 321 (ποσοστό 8,8% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας).

Γεγονός πολύ σημαντικό για τη μάρκα, δεδομένου ότι το 2020 ξεκίνησε η δυναμική της πορεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γιατί επέτρεψε στη Mercedes-Benz Ελλάς να ξεπεράσει τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2.

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι η εξαιρετική πορεία της A-Class hatchback, η οποία κρατά τα σκήπτρα στις πωλήσεις όχι μόνο της κατηγορίας των compact premium αλλά ολόκληρης της premium αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας

Τέλος, η Mercedes-Benz παγκοσμίως ανέβασε ρυθμούς στη διαδρομή της προς το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, αφού το 2020 έγινε σημαντική πρόοδος με την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών (xEV) μοντέλων της: περισσότερα από 160.000 xEV οχήματα πουλήθηκαν παγκοσμίως (+228,8%), εκ των οποίων περίπου 87.000 μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Δείτε επίσης