Οικονομία

ΗΡΩΝ: Παραδίδει τη δύναμη ήλιου και ανέμου στα χέρια όλων των καταναλωτών

Το «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» είναι ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι καταναλωτές αποκτούν ενεργειακή ανεξαρτησία

iron

Στα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, που παύουν να είναι προνόμιο των λίγων, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Ομίλου ΗΡΩΝ Γιώργος Κούβαρης και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Δανιόλος, με την ευκαιρία της παρουσίασης στην ελληνική αγορά του νέου προγράμματος «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α», που μειώνει σημαντικά το κόστος του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο ΗΡΩΝ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Τέρνα Ενεργειακή παρουσίασε στην ελληνική αγορά το "ΗΡΩΝ ΕΝ.Α", ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι καταναλωτές αποκτούν ενεργειακή ανεξαρτησία, μειώνοντας σημαντικά, ή και μηδενίζοντας, το κόστος του ρεύματός τους σε ετήσια βάση.

Μάλιστα, η καινοτομία αυτού του προγράμματος έγκειται στο ότι όλοι οι καταναλωτές (με παροχή χαμηλής τάσης), ανεξαρτήτως εάν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτου, μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της παραγωγής καθαρής ενέργειας (αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές), χωρίς να επιβαρύνονται με την εγκατάσταση και συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ΗΡΩΝ και Τέρνα Ενεργειακή», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης.

Κατά τον ίδιο : «Με το πρόγραμμα αυτό καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα δύο διαστάσεων: τις αυξημένες ανάγκες στην κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα την αύξηση του αντίστοιχου περιβαλλοντικού κόστους.

Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος και η Τέρνα Ενεργειακή, ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στη χώρα, επενδύει σταθερά σε αυτές και τις καθιστά πιο προσιτές στους καταναλωτές».

Από την πλευρά του, ο κ. Κούβαρης, επισήμανε : « Με το νέο πρόγραμμα ΕΝ.Α., ο Όμιλος ΗΡΩΝ παραδίδει τη δύναμη του ήλιου και του ανέμου στα χέρια όλων των καταναλωτών, κάνοντας πράξη την ενεργειακή ανεξαρτησία και θέτοντας τη βάση για μια πιο "πράσινη" Ελλάδα.

Από σήμερα, ο κάθε ένας από εμάς είναι σε θέση να "παράγει" την ενέργεια που καταναλώνει και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαστε αισιόδοξοι πως οι καταναλωτές θα αντιληφθούν την αξία του νέου και πραγματικά καινοτόμου προγράμματός μας και θα το αγκαλιάσουν».

Με τη σειρά του, ο κ. Δανιόλος, υπογράμμισε: «Οι πελάτες μας τώρα γίνονται οι ίδιοι "παραγωγοί". Με το ΕΝ.Α. συμμετέχουν στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας και στη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συνεισφέρουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με μεγάλο οικονομικό όφελος και χωρίς καμία δέσμευση».

Πρακτικά, συμμετέχοντας στο ΕΝ.Α με το ποσό της επιλογής του, κάθε καταναλωτής αγοράζει έως και για 25 χρόνια την αντίστοιχη παραγωγή καθαρής ενέργειας που εξασφαλίζεται σε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή, επιτυγχάνοντας έκπτωση στο λογαριασμό του ρεύματός του, σαν να έχει εγκατεστημένο ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη του.

Στην ουσία, ο καταναλωτής, με την αρχική καταβολή του, την οποία θα μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει, απολαμβάνει με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά ενέργειας, μία "απόδοση" της τάξεως του 8,5% (η "απόδοση" κυμαίνεται ανάλογα με τις τιμές της ενέργειας).

Με αυτό τον τρόπο, ανάλογα με το ποσό συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΝ.Α, μειώνεται ή και μηδενίζεται το κόστος του ρεύματος.

Το ΕΝ.Α είναι προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου ΗΡΩΝ, του πρώτου ιδιωτικού Ομίλου που επένδυσε στην παραγωγή και προμήθεια θερμικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, και του Ομίλου.

Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, η ενέργεια από υφιστάμενα και μελλοντικά φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, θα δεσμεύεται για τους πελάτες του ΗΡΩΝΑ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ΕΝ.Α συνδυάζεται με όλα τα ανταγωνιστικά εμπορικά προγράμματα του ΗΡΩΝΑ, τρέχοντα και μελλοντικά, ενώ στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να διακόψει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, του επιστρέφεται το ποσό της συμμετοχής του εκτός από τις εκπτώσεις ΕΝ.Α που έχει ήδη λάβει κατά τη διάρκεια παραμονής του στο πρόγραμμα. Η συμμετοχή στο ΕΝ.Α. θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας

Να σημειωθεί πως ο ΗΡΩΝ αποτελεί ένα από τους πρώτους ιδιώτες που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, στην παραγωγή και προμήθεια θερμικής ενέργειας.

Λειτουργεί δύο (2) μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Βοιωτία συνολικής ισχύος 582 MW. Περισσότεροι από 240.000 πελάτες σε όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται τον ΗΡΩΝΑ για την προμήθειά τους σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Η μετοχική σύνθεση του ΗΡΩΝΑ είναι εγγύηση εμπιστοσύνης και αποτελείται από τον Όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, ένα μεγάλο Έλληνα επενδυτή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παγκοσμίως

Την Engie, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς και προμηθευτές ενέργειας παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο

Την Qatar Petroleum, την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ που πρωταγωνιστεί στην αγορά φυσικού αερίου διεθνώς

Δείτε επίσης