Οικονομία

Άκτωρ: Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο πρόεδρο τον Ευθύμιο Μπουλούτα

Aktor Mpouloutas 21 02 21

Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, της Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο Μπουλούτα(φωτό), ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Γεώργιος Συριανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουλούτας είναι πλέον και νέος πρόεδρος της Ηλέκτωρ, επίσης θυγατρική της Ελλάκτωρ, με τον Λεωνίδα Μπόμπολα να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπουλούτας, έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, διευθύνων σύμβουλος της Marfin Ivestment Group, της Marfin Popular Bank, γενικός διευθυντής της Eurobank ως υπεύθυνος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management και της Ιονικής Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) από το Massachusetts Institute of Technology (MIT), μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. από το Πανεπιστήμιο Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Συριανός, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1977 μέχρι και το 1981 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες και κατασκευές ποικίλων τεχνικών έργων, ενώ υπήρξε στέλεχος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. από το 1981 μέχρι το 1989.

Από το 1990 εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα με θέσεις γενικού διευθυντή ή τεχνικού διευθυντή σε διάφορες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, με αντικείμενο την κατασκευή σύνθετων τεχνικών έργων κάθε μορφής (αυτοκινητόδρομοι ΠΑΘΕ και Εγνατίας, σιδηροδρομικά έργα, Ολυμπιακά έργα, σήραγγες, φράγματα κ.λπ.).

Από το 2007 έχει ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση σημαντικών έργων παραχώρησης (Μορέας, Ολυμπία Οδός κ.λπ.).

Ο σύμβουλος Άγγελος Γιόκαρης, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 έως το 2007 διατέλεσε γενικός διευθυντής της Παντεχνικής Α.Ε. Από 2007-2018 διατέλεσε μέλος Δ.Σ της Ελλάκτωρ Α.Ε και της Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ.

Η σύμβουλος Μαρία –Ελένη Νιτσοπούλου, διαθέτει πολυετή εμπειρία ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες σε διάφορους κλάδους της αγοράς. Έχει εργασθεί σε εταιρίες πληροφορικής, τηλεπικοινωνίας, κατασκευής, ταχυμεταφορών και παραχωρήσεων.

Από το 1996 κατείχε διευθυντική θέση στον Όμιλο Intracom. Έχει σημαντική εμπειρία στην οργάνωση-παρακολούθηση λειτουργίας οικονομικών τμημάτων, στον έλεγχο-παρακολούθηση εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, σε οικονομοτεχνικές/ χρηματοοικονομικές μελέτες και στον στρατηγικό σχεδιασμό των οικονομικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων.

Από το 2008 έως σήμερα είναι οικονομική και διοικητική διευθύντρια σε εταιρείες Παραχώρησης του Ομίλου Ελλάκτωρ, με ευρύτατη εμπειρία σε θέματα χρηματοοικονομικής παρακολούθησης έργων Παραχώρησης.

Η κ. Νιτσοπούλου κατέχει BSc. σε Computer Science από το University of London Royal Holloway, PG diploma σε Applied Mathematics University of London Kings College και MSc. σε Operational Research από το University of Strathclyde.

Ο σύμβουλος. Κωνσταντίνος Τουμπουρός, σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού.

Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

Δείτε επίσης