Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Σήμερα οι τελευταίες πληρωμές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κλείνει ο 6ος κύκλος κρατικών δανείων και ανοίγει τον επόμενο μήνα ο 7ος

xartonomismata

Ένας ακόμα γύρος εκταμίευσης σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη μέρα, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία για την υποβολή οριστικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ξεπερνώντας τις 280.000.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, «με τη ΓΔΟΥ 289/2021 (ΦΕΚ Β΄ 946) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή "Τα Έσοδά μου" στην πλατφόρμα myBusinessSupport (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση».

Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 600.000 εργαζομένους, αναμένεται να ωφεληθούν από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» (ύψους 1 δισ. ευρώ, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο) που θα δοθεί τον Απρίλιο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7» είναι τα εξής:

  • Θα δοθεί τον Απρίλιο με βάση την πτώση τζίρου την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021. Θα συνυπολογιστεί πάλι ο Ιανουάριος, με βάση τον οποίον δόθηκε η Επιστρεπτέα 6, αντισταθμίζοντας στον μαθηματικό τύπο το αντίστοιχο ποσό για όσους έλαβαν ενίσχυση για τον Ιανουάριο. Στόχος είναι να καλυφθούν συνολικά για το τρίμηνο και όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Επιστρεπτέα 6, επειδή ενδεχομένως δεν παρουσίαζαν επαρκή μείωση εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς θυμίζουμε ότι το λιανεμπόριο ήταν για μέρος του Ιανουαρίου ανοικτό.
  • Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.

Δείτε επίσης