Οικονομία

Eurolife FFH: Παραμένει η πιο κερδοφόρα και οικονομικά εύρωστη στην Ελλάδα

Eurolife Sarigeorgiou 21 02 21

Για μια σχετική επάνοδο στην κανονικότητα μέσα στο 2021, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής βράβευσης των συνεργατών του, που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Πωλήσεων 2020.

«Είμαστε εδώ σήμερα, πρώτα απ' όλα για να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο κ. Σαρρηγεωργίου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, σημειώνοντας ωστόσο πως «πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι», εκτιμώντας ότι η αναταραχή που προκαλεί η πανδημία θα συνεχιστεί.

Αναφορικά με την ελληνική ασφαλιστική αγορά, υποστήριξε ότι αντεπεξήλθε καλά μέσα σε αυτή την καταστροφή που βιώνουμε, παρόλο που η παραγωγή παρουσίασε μείωση γύρω στο 4%.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το γεγονός αυτό οφείλεται στις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και στην συνειδητοποίηση από τον κόσμο ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι συμπληρωματική προς την κοινωνική.

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του Ομίλου, υποστήριξε πως : «μέσα σε αυτή τη μείωση των πάντων, την κατάρρευση των αγορών, όλων των πωλήσεων σε όλους τους κλάδους, οι ασφαλίσεις υγείας αυξήθηκαν κατά 9,5% το 2020 σε σχέση με το 2019, που σημαίνει ότι ο Έλληνας αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα της ασφάλισης στον πολύ σημαντικό αυτό κλάδο.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», προσθέτοντας ότι: «περάσαμε σε επίπεδο οικονομικής ισχύος και ευρωστίας όλη την μεταβλητότητα και αβεβαιότητα που έφερε ο Covid στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στις επενδύσεις και κεφαλαιαγορές, με τους ισολογισμούς μας, με την οικονομική μας αξιοπιστία αλώβητη».

Κατόπιν ο κ. Σαρρηγεωργίου εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στη σοβαρότητα των ασφαλιστικών εταιριών και των μετόχων τους αλλά και στη σοβαρότητα του Solvency II, που είναι ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο για όλες τις εταιρίες που λειτουργούν στην Ευρώπη, σχολιάζοντας :

«Οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα πέρασαν την παγκόσμια κρίση το 2008, την ελληνική κρίση το 2012-2015, αλλά και την κρίση του Covid, και είναι εδώ, ισχυρότερες παρά ποτέ».

Όσον αφορά την Eurolife, υπογράμμισε : «Είμαστε περήφανοι τόσο για το τεχνικό αποτέλεσμα (underwriting result), που κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο με το αποτέλεσμα του 2019, όσο και για το επενδυτικό αποτέλεσμα», αποκαλύπτοντας ότι η Eurolife FFH είναι όχι μόνο μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε πωλήσεις, στην Ελλάδα αλλά παραμένει και η πιο κερδοφόρα και οικονομικά εύρωστη.

Παρ όλα αυτά, έκανε λόγο πως σύμφωνα με την εμπειρία του στο management, δεν πρέπει να κυνηγάμε τα νούμερα αλλά να βρίσκουμε τους ανθρώπους και οι αριθμοί θα έρθουν, τονίζοντας:

«Εγώ είχα τη μεγάλη τύχη να περιβάλλομαι από μια εξαιρετική ομάδα, από όλους τους ανθρώπους της Eurolife και τη διοικητική ομάδα, που θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στην αγορά μας. Από εκεί ξεκινάει η επιτυχία μας και οι αριθμοί που ανέφερα».

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για τη Fairfax λέγοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένη με την επένδυση που έχει κάνει στην Ελλάδα και τη Eurolife.

Δείτε επίσης