Οικονομία

Coffee Island: Ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά, εγκαινιάζοντας το 400ο κατάστημα

Coffee Island Konstantinopoulos 11 04 21

Εγκαινίασε το 400ο κατάστημα, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της, η μεγαλύτερη εταιρεία καφεστίασης στην Ελλάδα η Coffee Island, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Κωσταντινόπουλο.

Το τετρακοσιοστό κατάστημα - «σταθμός», στο αναπτυξιακό πλάνο της Coffee Island, εντάσσεται στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchise), που έχει έκταση 70 τμ και βρίσκεται στην Πάτρα, την πόλη από την οποία η εταιρεία ξεκίνησε το 1999, εδραιώθηκε, και με την οποία συνεχίζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται σε ένα από τα κομβικότερα σημεία της πόλης, επί της Ακτής Δυμαίων, στην περιοχή του Νοτίου Πάρκου της παραλίας Πατρών.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δυναμική της Coffee Island στην πόλη, χωρίς να πλήττει τα συμφέροντα άλλων καταστημάτων της αλυσίδας, κάτι που αποτελεί απαράβατη δέσμευση της εταιρείας προς τους συνεργάτες του δικτύου της.

Διανύοντας πλέον την τρίτη δεκαετία της, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο καφεστίασης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εργάζεται εντατικά για την ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, δίνοντας ήδη το «παρών» σε 49 σημεία στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Το προηγούμενο έτος, και παρά τη δριμύτατη υγειονομική κρίση, η οποία συρρίκνωσε σημαντικά την αγορά καφεστίασης, η Coffee Island έμεινε πιστή στη στρατηγική της, επιτυγχάνοντας το άνοιγμα 24 νέων καταστημάτων, που ενίσχυσαν σημαντικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στις αντίστοιχες περιοχές.

Το πλάνο ανάπτυξης της επιχείρησης για το α' εξάμηνο του 2021 - μια χρονιά εξίσου απαιτητική για τον Κλάδο - περιλαμβάνει το άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων, γεγονός που αναμφίβολα θα οδηγήσει στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά.

Βασική προτεραιότητα της Coffee Island, αποτελεί, όχι απλά η ποσοτική, αλλά κυρίως η ποιοτική ανάπτυξη του δικτύου της και η ακόμα μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, τόσο μέσω των κλασικού τύπου καταστημάτων της, όσο και μέσω του νέου μοντέλου “Coffee Little Island”.

Υπενθυμίζεται πως, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα, έχει επισφραγίσει τη δέσμευσή της για διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας, προς όφελος του προσωπικού και των επισκεπτών στα καταστήματα του δικτύου της, έχοντας πιστοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά, από τον ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα TÜV Austria, με το πρωτοποριακό σχήμα Covid Shield.

Να σημειωθεί ότι, η Coffee Island αποτελεί την πρώτη αλυσίδα καφεστίασης στη χώρα μας, που έχει λαμβάνει την πιστοποίηση αυτή.

Από την αρχή της πανδημίας, ακολούθησε πιστά ένα υποδειγματικό σύστημα εφαρμογής των κατάλληλων μέτρων και διαδικασιών με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19 και την προστασία των πελατών και των εργαζομένων σε όλο το δίκτυό της.

Το καινοτόμο Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης Covid Shield, βάσει του οποίου η εταιρεία πιστοποιήθηκε σε επίπεδο Principal, αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, αναφορικά με τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης