Οικονομία

Επανέρχονται οι 120 δόσεις για… τελευταία φορά

Η νέα αυτή ευκαιρία θα αφορά οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι το τέλος Απριλίου

xrimata
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με μία νέα ρύθμιση και μία νέα ευκαιρία ρύθμισης απαντά το υπουργείο Οικονομικών στα κορωνο-χρέη των πολιτών που έχουν συσσωρευτεί και δυσκολεύουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να τα αποπληρώσουν, με δεδομένο ότι η πανδημία καλά κρατεί για 14 μήνες στη χώρα μας.

Το οικονομικό επιτελείο μελετά να δώσει μία νέα, τρίτη κατά σειρά, ευκαιρία επανένταξης στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών των 100 και των 120 δόσεων που είχαν νομοθετηθεί το 2015 και το 2019, σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.

Η νέα αυτή ευκαιρία θα παρασχεθεί σε οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι τέλος Απριλίου 2021 αλλά δεν υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 29-4-2021 όπως προέβλεπε η τελευταία νομοθετική ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τη ρύθμιση των «100 δόσεων» είχε δοθεί η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης οφειλών που είχαν βεβαιωθεί και είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1-3-2015. Η ρύθμιση εκείνη έληξε το καλοκαίρι του 2015, αλλά υπάρχουν ακόμη και σήμερα οφειλέτες που οφείλουν μηνιαίες δόσεις της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Επίσης, η ρύθμιση των «120 δόσεων» προβλέπει την τμηματική εξόφληση οφειλών που είχαν βεβαιωθεί και είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31-12-2018. Η ρύθμιση αυτή έληξε το φθινόπωρο του 2019, αλλά υπάρχουν ακόμη και σήμερα οφειλέτες που οφείλουν τις μηνιαίες δόσεις της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Την παροχή της δυνατότητας επανένταξης στις παραπάνω ρυθμίσεις προανήγγειλε, επί της ουσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, το πλέον ουσιαστικό είναι να μπορέσουν όσοι πληγέντες οικονομικά από την πανδημία έχασαν τις ρυθμίσεις τους να επανέλθουν σ’ αυτές.

Νέα ρύθμιση για κορωνοχρέη


Δείτε επίσης