Οικονομία

«Κουρεμένα» ενοίκια: Έρχονται οι αποζημιώσεις Ιουνίου

«Καμπανάκι» για συσσώρευση οφειλών από ενοικιαστές -

enoikia
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουνίου ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι καταβολές των μισθωμάτων από τους μισθωτές δεν έχουν ομαλοποιηθεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σωρευτεί μεγάλες οφειλές.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για καθυστερήσεις στις καταβολές αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια κρούει με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Παράλληλα, αναφέρει ότι πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς, οι καταβολές των μισθωμάτων από τους μισθωτές δεν έχουν ομαλοποιηθεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σωρευτεί μεγάλες οφειλές.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι η καταβολή των αποζημιώσεων εκκρεμεί, ενώ χθες Παρασκευή έληγε η προθεσμία για την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων του Ιουλίου. «Για μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δικαιούχων της άνω αποζημίωσης, τα ποσά αυτά αποτελούν αποκλειστικό ή κύριο εισόδημα, από το οποίο πέραν της διαβίωσής τους εξαρτάται η δυνατότητα να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

«Παρότι η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία και τον ορισμό των προϋποθέσεων για την προκαταβολή των ποσών της αποζημίωσης των εκμισθωτών για τα μισθώματα μηνός Ιουνίου 2021 έχει ήδη εκδοθεί από τις 23.7.2021, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη πληροφορία αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων αυτών και ενώ η προθεσμία για την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων του μηνός Ιουλίου λήγει αύριο 30.7.2021», αναφέρει η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ, που τονίζει: «Αντιλαμβάνεστε ότι για μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δικαιούχων της άνω αποζημίωσης, τα ποσά αυτά αποτελούν αποκλειστικό ή κύριο εισόδημα, από το οποίο πέραν της διαβίωσής τους εξαρτάται η δυνατότητα να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων Ιουνίου, με δεδομένο ότι παρά τον περιορισμό των δικαιούχων μείωσης ενοικίου για τον Ιούλιο 2021, οι καταβολές των μισθωμάτων από τους μισθωτές δεν έχουν ομαλοποιηθεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σωρευτεί μεγάλες οφειλές».

Οι καταβολές


Δείτε επίσης