Οικονομία

ΕΥΑΘ - ΕΤΒΑ: Συνεργασία για τη μεταβίβαση ύδρευσης-αποχέτευσης της ΒΙΠΕ-Θ

Τη συμφωνία υπέγραψαν στα γραφεία της ΕΥΑΘ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Άνθιμος Αμανατίδης και ο διευθύνων σύμβουλός της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., Αθανάσιος Ψαθάς

evta

Για τη σταδιακή μεταβίβαση της λειτουργίας των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ στην ΕΤΒΑ, δόθηκε το «πράσινο φως» με την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας για ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο πλευρών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν στα γραφεία της ΕΥΑΘ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Άνθιμος Αμανατίδης και ο διευθύνων σύμβουλός της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., Αθανάσιος Ψαθάς.

Η υπογραφή της συμφωνίας εμπιστευτικότητας αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας των δύο φορέων, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. το σύνολο της λειτουργίας των υποδομών της ΒΙΠΕ-Θ.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο φορείς θα συνεργαστούν προς τον κοινό στόχο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ-Θ.

Η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος Οργανωμένος Υποδοχέας Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ) στην Ελλάδα, με πληρότητα της τάξεως του 96%, καθώς εκεί είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων (περίπου 800).

Σημειώνεται πως η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από το 1998.

Προήλθε από τη συγχώνευση των ανώνυμων εταιρειών Οργανισμός Ύδρευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και Οργανισμός Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (είχε προηγηθεί το 1997 η μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε Α.Ε.).

Είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 2001, παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε περισσότερους από 1,2 εκατ. πολίτες. Στον τομέα της ύδρευσης διαχειρίζεται καθημερινή κατανάλωση νερού 250.000 κ.μ., 510.000 υδρόμετρα και ένα δίκτυο διανομής μήκους 2.700 χλμ.

Στον τομέα της αποχέτευσης επεξεργάζεται καθημερινά 190.000 κ.μ. αστικών λυμάτων, σε ένα αποχετευτικό δίκτυο μήκους 1.600 χλμ. Λειτουργεί δύο εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού για αστικά λύματα και μια για βιομηχανικά.

Η εταιρεία, πιστή στις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, παρουσιάζει σταθερά υψηλή κερδοφορία και ισχυρή ταμειακή βάση. Η αντίληψή της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συμπορεύεται με την επίτευξη των στρατηγικών επιχειρηματικών της στόχων, επιδιώκοντας μακροπρόθεσμα την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία αφορούν στη φροντίδα για το περιβάλλον και ειδικά τον Θερμαϊκό κόλπο, στην υπεύθυνη στάση στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην πρόσβαση όλων τω των πολιτών σε νερό υψηλής ποιότητας.

Δείτε επίσης