Οικονομία

Φυσικό Αέριο: Έκπτωση τουλάχιστον 15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους πελάτες της ιδιώτες παρόχους φυσικού αερίου, με σκοπό αυτή να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές

epidoma_fisiko_aerio

Η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» ανακοίνωσε την απορρόφηση κατ’ ελάχιστον του 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο, σε συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια, των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας, και με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της οποίας αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία.

Η εταιρεία αναφέρει: «Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της. Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας της χώρας, παραμένει πιστός στο όραμά του να λειτουργεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια προς όφελος των καταναλωτών».

Την περασμένη Παρασκευή (7 Οκτωβρίου) η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους πελάτες της ιδιώτες παρόχους φυσικού αερίου, με σκοπό αυτή να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές.

Η παραπάνω ενέργεια της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έρχονται περίπου 50 χρόνια από την ενεργειακή κρίση του 1973, η οποία είχε βυθίσει την παγκόσμια οικονομία.

Οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, που είναι άμεσα εξαρτημένες ενεργειακά από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά και δεσμευμένες από τη Συμφωνία του Κιότο για περιορισμό των εκπομπών ρύπων για να περάσουν σταδιακά στην πράσινη ενέργεια, βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με την τέλεια καταιγίδα και ψάχνουν τρόπους προστασίας των εισοδημάτων των πολιτών από τις τεράστιες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ε.Ε. επιδοτήσεις στους καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν το κύμα ενεργειακής ακρίβειας, το οποίο φτάνει μέχρι στιγμής στα 10 δισ. ευρώ (μόνο η Ελλάδα ανακοίνωσε 500 εκατ. επιδοτήσεις έως το τέλος του χρόνου), ποσό όμως που κρίνεται μικρό, καθώς οι εκτιμήσεις για τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας στην Ευρώπη υπολογίζονται σε πάνω από 100 δισ. ευρώ για τον χειμώνα που έρχεται.

Δείτε επίσης