Οικονομία

Όμιλος Olympia: Καλωσορίζει την κοινοπραξία των νέων επενδυτών στην Softone

Ο Όμιλος Olympia καλωσορίζει την κοινοπραξία των νέων επενδυτών στην Softone

Olympia Karagiannis 17 10 21

Στο ίδιο όραμα, να επενδύουν σε εταιρείες που έχουν στο επίκεντρο την καινοτομία και να τις υποστηρίζουν ώστε να καθιερωθούν σε ηγετικές θέσεις στον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται, εστίασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Olympia Γιάννης Καραγιάννης(φωτό), με την ευκαιρία της απόκτησης της κοινοπραξίας μεριδίου 45% στην SoftOne.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Olympia υποδέχεται τους Franck Cohen και Μάρκο Βερέμη ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της SoftOne, με την υποστήριξη μιας Ευρωπαϊκής εταιρίας συμμετοχών μακροχρόνιου επενδυτικού ενδιαφέροντος που αποκτά σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρία.

Η συμφωνία αυτή ευθυγραμμίζεται με την επενδυτική στρατηγική του Ομίλου που εστιάζει στη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας στις εταιρίες χαρτοφυλακίου της και την προώθηση τους στην κορυφή των κλάδων όπου δραστηριοποιούνται.

Επιπλέον, αναδεικνύει τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει η εταιρία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικής αγοράς για άμεσες ξένες επενδύσεις.

Με ένα ιστορικό επιτυχημένων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και επενδυτικών συνεργασιών, ο Όμιλος Olympia έχει καταφέρει να προσελκύει κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε κοινές επενδύσεις που δημιουργούν ισχυρές προοπτικές για τους μετόχους και τις επιχειρήσεις του χαρτοφυλακίου της.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία αναγνώρισε τη δυναμική ανάπτυξη της SoftOne, την τεχνογνωσία της, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή κορυφαίων επιχειρήσεων για λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού.

Η επένδυση της κοινοπραξίας αυτής θα φέρει μία νέα δυναμική στη SoftOne και επιπλέον πόρους, καθώς θα εργαστεί μαζί με τον Όμιλο Olympia και τον Αντώνη Κυριαζή ώστε να επιταχύνει το πλάνο για την επέκταση της εταιρίας και την ενίσχυση της θέσης της σε διεθνείς αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος, μέσω οργανικής ανάπτυξης και επιλεγμένων εξαγορών.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Cohen δήλωσε: «Η SoftOne θεωρείται από πολλούς ως ηγέτης στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού ERP και πιστεύουμε ότι η εταιρία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Η αγορά του ERP συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, λόγω των αυξημένων αναγκών των επιχειρήσεων για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υιοθέτηση cloud-based λύσεων.

Πιστεύουμε ότι τα ευέλικτα, καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα της SoftOne την τοποθετούν σε ισχυρή θέση ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις ευκαιρίες αυτές και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την συνεργασία μας ως επενδυτές με τον Όμιλο Olympia ώστε να στηρίξουμε το νέο στάδιο ανάπτυξης στο οποίο εισέρχεται η εταιρία».

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης, επισήμανε : «Καλωσορίζουμε την κοινοπραξία αυτή ως σημαντικό μέτοχο στη SoftOne, την κορυφαία ελληνική εταιρεία επιχειρησιακού λογισμικού, με μακρά ιστορία επιτυχιών και σημαντικές προοπτικές για το μέλλον».

Για να προσθέσει: «Η συμφωνία αυτή θα υποστηρίξει τους στόχους της SoftOne για επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξής της, ενώ αποτελεί ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα της επενδυτικής δραστηριότητας του Ομίλου Olympia σε συνεργασία με κορυφαίους επενδυτές».

Σημειώνεται πως ο Όμιλος SoftOne αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών επιχειρησιακού λογισμικού στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει τρία κορυφαία brands (SoftOne, Unisoft και Prosvasis) με περισσότερους από 300 εργαζόμενους και ένα διευρυμένο δίκτυο 600+ συνεργατών, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μία συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον πελατών σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία).

Με μακρόχρονη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, ο Όμιλος αναπτύσσει σύγχρονα προϊόντα, Cloud υπηρεσίες και λύσεις Enterprise Software που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος εταιρειών Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με σημαντικό μερίδιο συμμετοχών σε πέντε βασικές επιχειρήσεις:

την Sunlight (αποθήκευση ενέργειας), την Public MediaMarkt (λιανικό εμπόριο), την SoftOne (λογισμικό ERP), την Lamda Development (ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων) και την Westnet (διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας).

Με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό το 1980, η Olympia δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία και οδηγεί την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επενδύσεων της.

Η εταιρία λειτουργεί ως ένα επενδυτικό κεφάλαιο δημιουργίας επιχειρηματικών αξιών, και ως συν-επενδυτής σε συνεργασία με κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Ο Όμιλος Olympia δεσμεύεται στην υιοθέτηση ισχυρών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Franck Cohen ξεκίνησε την καριέρα του το 1987 λανσάροντας μια εταιρία επιχειρησιακού λογισμικού ERP στην Γαλλία.

Δέκα χρόνια μετά, εντάχθηκε στο δυναμικό της Intentia, μιας σουηδικής εταιρίας ERP, όπου κατείχε διάφορους ρόλους μεταξύ των οποίων και ως General Manager of EMEA και EVP of Sales Worldwide.

Το 2006, όταν η Intentia συγχωνεύτηκε με την Lawson Software, ο Franck Cohen μετακόμισε στις ΗΠΑ και στη συνέχεια εντάχθηκε στην SAP το 2009. Το 2010, ανέλαβε τον ρόλο του President SAP EMEA και το 2016 τον ρόλο του global Chief Customer Officer στην SAP.

Το 2018, ο Franck Cohen ανέλαβε την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες προϊόντων και ανάπτυξης της εταιρίας με στόχο τη μετάβασή τους σε αρχιτεκτονική cloud.

Ο κ. Cohen συμμετέχει ως μέλος και ως σύμβουλος στο Δ.Σ. πολλών εταιριών στην αγορά του λογισμικού

Δείτε επίσης