Οικονομία

Cisco: Δημιουργεί μια ψηφιακή στρατηγική που ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη

Η Cisco δημιουργεί μια ψηφιακή στρατηγική που ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη

Cisco 2 Pierakakis Tsimpoukis Elliot 24 10 21

Στην εξοικείωση των Ελλήνων πολιτών με τις ψηφιακές υπηρεσίες, που ήδη έφτασαν στο πρώτο εξάμηνο του 2021 τα 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές, εστίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Country Digital Acceleration - CDA).

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον κ. Πιερρακάκη, και την Executive Vice President, Chief Customer και Partner Officer Gerri Elliott, τον Vice President and Global Innovation Officer Guy Diedrich, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα Αντώνη Τσιμπούκη.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της χώρας για το Ελλάδα 2.0, ένα σχέδιο για τη μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τη μετάβαση προς μια ψηφιακή οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Η Cisco εξέφρασε την πρόθεσή της να υποστηρίξει αυτή τη μετάβαση με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της, εστιάζοντας στους ακόλουθους τομείς:

Στην ψηφιοποίηση και την ασφάλεια των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα

Σε υβριδικά μοντέλα εκπαίδευσης και λειτουργίας για τα σχολεία

Στην κατάρτιση του εργατικού δυναμικού του μέλλοντος με σύγχρονες δεξιότητες κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής

Στη συμβολή για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό φορέων στον χώρο των μεταφορών, της υγείας, του περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας

Οι στρατηγικά επιλεγμένοι τομείς, θα προσφέρουν θεμελιώδη υποστήριξη στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης, προς την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς, οικονομίας και κοινωνίας.

Αναφορικά με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, αυτό είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη πρακτικών λύσεων, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες από τη Cisco και το οικοσύστημα συνεργατών της, καθώς και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Η συν-καινοτομία θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η ποιότητα ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), η υγεία, η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία.

Η στρατηγική τοποθεσία του κόμβου το καθιστά προσβάσιμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είπε:

«Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε την Ελλάδα για το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, έχει συμβολική αξία για εμάς και ακόμα περισσότερο που επιλέξατε τη Θεσσαλονίκη για την ίδρυση του Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων».

Για να προσθέσει πως: «Η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες όπως εσείς είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Diedrich, σημείωσε : «Τα προγράμματα CDA της Cisco σε όλον τον κόσμο, βοηθούν στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, όπως οι λύσεις μας για cloud υποδομές και το Webex.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε το πρόγραμμα CDA στην Ελλάδα και να υποστηρίζουμε την κυβέρνηση και την αγορά στην επίτευξη των οικονομικών τους στόχων και της ψηφιοποίησης, καθώς ανακάμπτουμε μαζί από την παγκόσμια πανδημία».

Απο την πλευρά του, ο κ. Τσιμπούκης, υπογράμμισε: «Η έναρξη του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και η λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν την ισχυρή δέσμευσή μας στην Ελλάδα.

Από την ίδρυση της Cisco Ελλάδος πριν 23 χρόνια, εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών, να μεταφέρουμε τις τελευταίες μας τεχνολογικές καινοτομίες στην αγορά και να βοηθήσουμε να ελαχιστοποιηθεί το χάσμα δεξιοτήτων πληροφορικής στη χώρα με τη βοήθεια του Cisco Networking Academy.

Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο που θα βοηθήσει στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας».

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στοχεύει στην ενδυνάμωση της παγκόσμιας ψηφιοποίησης. Επί του παρόντος, η Cisco συνεργάζεται με τις εθνικές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις σε 44 χώρες σε όλο τον κόσμο για να επιταχύνει τις εθνικές ατζέντες ψηφιοποίησης, να αναπτύξει από κοινού λύσεις αιχμής και να προσφέρει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους πολίτες τους.

Τα Προγράμματα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco έχουν υποστηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του ΑΕΠ και την ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Σημειώνεται πως η Cisco (NASDAQ: CSCO) βρίσκεται στην κορυφή των τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, ενισχύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο.

Εμπνέει νέες δυνατότητες επαναπροσδιορίζοντας τις εφαρμογές σας, διασφαλίζοντας τα δεδομένα σας, μεταμορφώνοντας τις υποδομές σας και ενδυναμώνοντας τις ομάδες σας για ένα παγκόσμιο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Δείτε επίσης