Οικονομία

Eurobank 2030: Προς μια νέα καλύτερη εποχή για την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η  νέα εποχή για την Eurobank  και το τραπεζικό σύστημα, παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας

Eurobank 1 14 11 21

Η νέα εποχή για την Eurobank και το τραπεζικό σύστημα, παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας, έχοντας κλείσει το κεφάλαιο της διαχείρισης της κρίσης και των κόκκινων δανείων, αφού θα είναι η πρώτη Τράπεζα που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες μονοψήφιο δείκτη NPE κάτω του 7,5%.

Ο επιχειρησιακός της σχεδιασμός, που ήδη υλοποιείται, με ορίζοντα δεκαετίας αναπτύσσεται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες: Χρηματοδότηση εμβληματικών έργων και επενδύσεων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ολιστική στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης και μέσω των πόρων ευρωπαϊκών ή /και ελληνικών προγραμμάτων.

Ανάπτυξη του ανθρωποκεντρικού μοντέλου Phygital που αξιοποιεί την άρτια τεχνολογική υποδομή με τον ανθρώπινο παράγοντα για απλή, γρήγορη, προσωποποιημένη και ασφαλή εξυπηρέτηση 24/7.

Οι πρωτοβουλίες ανά πυλώνα, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Eurobank, Γιώργο Ζανιά, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φωκίωνα Καραβία, τους αν. διευθύνοντες συμβούλους Ανδρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου, και τον γενικό διευθυντή Retail Banking, Ιάκωβο Γιαννακλή, με τον συντονισμό της Head of Press Office Κλεοπάτρας Κοντονίκα.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καραβίας, είπε: «Η Eurobank υπηρετεί με έργα την επίτευξη στόχων εθνικής εμβέλειας: Βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, ταχεία ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα και αλλαγή του παραγωγικού προτύπου με όχημα τις επενδύσεις.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας αυτό το τρίμηνο είναι ορόσημο για εμάς αλλά και για το τραπεζικό σύστημα καθώς ο δείκτης των NPEs υποχωρεί κάτω του 7,5% για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης.

Είμαστε και θα είμαστε παντού στα μεγάλα έργα υποδομής ενώ προσεγγίζουμε ολιστικά τη στήριξη ειδικά των μικρότερων επιχειρήσεων προκειμένου η ανάπτυξη να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία.

Κινούμαστε με μια νέα αντίληψη για την τραπεζική. Κομβικής σημασίας στο μετασχηματισμό είναι το μοντέλο Phygital που συνδυάζει την τεχνολογία με την εμπειρία των ανθρώπων μας, για τη στήριξη των πελατών μας, οικογενειών και Όλων των επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρότερων, προς μια νέα καλύτερη, εποχή για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλείου,μίλησε για τη δέσμευση της Eurobank να συμβάλλει στην εδραίωση βιώσιμης ανάπτυξης, στοχεύοντας σε εκταμιεύσεις ύψους άνω των 5,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, το 50% των οποίων θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις που θα εντάσσουν στο σχεδιασμό τους ισχυρά κριτήρια ESG.

Υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της ιστορικής ευκαιρίας του Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης και τη στήριξη κομβικών κλάδων όπως ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Ενέργεια, οι Υποδομές, το Real Estate, η Βιομηχανία και Μεταποίηση, όπου εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 32 δισ. ευρώ, την επόμενη τριετία.

Κατόπιν, ο κ. Αθανασόπουλος, παρουσίασε το νέο μοντέλο μιας ευέλικτης Phygital τράπεζας που μετασχηματίζεται, καθημερινά, σύμφωνα με τα νέα καταναλωτικά πρότυπα και συνήθειες, αξιοποιώντας την εμπειρία του προσωπικού της και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Διαχρονικός στόχος είναι μια τράπεζα που θα είναι πάντα κοντά στον πελάτη, με εξατομικευμένες, προσωποποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα, αξιοποιώντας την πρωτοποριακή εμπειρία εξυπηρέτησης στα καταστήματα νέας εποχής αλλά και το ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών καναλιών.

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου, υπογράμμισε τη σταθερή επιδίωξη για πρωτοπορία και την καθιέρωση της τράπεζας ως την πιο απλή, ψηφιοποιημένη τράπεζα σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη με επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ ανά τριετία.

Με το ποσοστό των συναλλαγών μέσω ψηφιακών καναλιών να υπερβαίνει πλέον το 90% η Τράπεζα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για καινοτομία χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής με στόχο την απρόσκοπτη, ασφαλή εξυπηρέτηση του πελάτη, βελτιώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της.

Τέλος, ο κ. Γιαννακλής, έκανε λόγο για τη χρηματοδότηση και παροχή συμβουλευτικής στήριξης προς τις μικρότερες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως η Eurobank, από το 2020, έχει χορηγήσει ήδη 14.000 δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εγκρίνει το 82% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν μέσα στο 2021.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των πολυεπίπεδων ευκαιριών που προκύπτουν απόευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα.Προς αυτή την κατεύθυνση η Τράπεζα αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με την Info Quest Technologies για την αξιοποίηση των λύσεων της Microsoft, αλλά και την Epsilon Net για την ψηφιακή μετάβαση καθώς και με τρίτα δίκτυα όπως λογιστικά γραφεία για την περαιτέρω διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Μάλιστα σε αντίστοιχη ερώτηση του «Vradini.gr» για τις μικρές επιχειρήσεις, οι κ.κ. Καραβίας, Ιωάννου και Γιαννακλής, σημείωσαν πως οι ελληνικές εταιρίες δεν εμφανίζονται πρόθυμες να προχωρήσουν σε σχετικές συγχωνεύσεις ή συνεργασίες, ώστε να μπορούσαν να βοηθηθούν στην πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα καταστήματα της τράπεζας στις οδούς Κοραή και Βουκουρεστίου, όπου παρουσιάστηκαν οι ανασχεδιασμένοι χώροι και οι νέες λειτουργικότητες, από τον κ. Γιαννακλή, τον γενικό διευθυντή Δικτύου Γιάννη Σεραφειμίδη και τον γενικό διευθυντή Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Μιχάλη Βλασταράκη.

Δείτε επίσης