Οικονομία

Κλείνει το «παράθυρο» στο μέρισμα τα Χριστούγεννα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «οι προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται με βάση την ένταση και την έκταση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών στα νοικοκυριά»

staikouras

Η υγειονομική και ενεργειακή κρίση δεν αφήνει δημοσιονομικά περιθώρια για διανομή μερίσματος στις γιορτές

Κλείνει το «παράθυρο» στη διανομή κοινωνικού μερίσματος τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η «δίδυμη κρίση», υγειονομική και ενεργειακή, δεν αφήνει πολλά δημοσιονομικά περιθώρια για ελιγμούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «οι προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται με βάση την ένταση και την έκταση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών στα νοικοκυριά».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, αυτή η «δίδυμη κρίση» περιορίζει τις δυνατότητες για άλλες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές Δεκεμβρίου, με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού και εάν δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, θα οδεύσει στις προτεραιότητες το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα εισηγηθεί θετικά σε μια δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο προϋπολογισμός, που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, δεν περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας, με βάση και τον υπάρχοντα δημοσιονομικό χώρο».

Επανέλαβε δε ότι είναι προτεραιότητα η θωράκιση των νοικοκυριών έναντι του κύματος ανατιμήσεων και επομένως, εάν υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, θα αυξηθεί και η στήριξη στο μέτωπο αυτό.

Δείτε επίσης