Οικονομία

Τα βρήκαν και τώρα συνεργάζονται – Συμφωνία «μαμούθ» για Google και Αυστραλία

google

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας στη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια

Τη μεγαλύτερη επένδυσή στην ιστορία της στην Αυστραλία κάνει η Google, παρά την έντονη αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, όταν η εταιρεία απειλούσε να αποχωρήσει από τη χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σάνταρ Πισάι, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (περίπου 736 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) στη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι πόροι θα διατεθούν ως επί το πλείστον για τη δημιουργία του πρώτου κόμβου έρευνας στην Αυστραλία και για να ενισχυθεί ο τομέας των υπηρεσιών cloud.

Επίσης, η Google έχει σκοπό να συνεργαστεί με κυβερνητικές υπηρεσίες της Αυστραλίας για επιστημονική έρευνα, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνονται ακόμα και σχέδια για καθαρή ενέργεια και για την προστασία του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου.

Επιπλέον, η εταιρεία θα συνεργαστεί και με ένα τοπικό Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών.

Η Google, η οποία βρίσκεται στην Αυστραλία εδώ και δύο δεκαετίες, απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 άτομα, ενώ οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας, αλλά και καινοτομίες.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, η επένδυση θα δημιουργήσει επιπλέον 6.000 νέες θέσεις εργασίας και 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας – ή 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – επιπλέον στο ΑΕΠ της χώρας.

Δείτε επίσης