Οικονομία

«Παγωμένες» οι προκρατήσεις στην εστίαση για τα Χριστούγεννα - Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο «Vradini.gr»

revegion
Αρθρογράφος: ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Από ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο πρόεδρος των εστιατόρων, Γ. Δαβερώνης μιλά στο «Vradini.gr» και τονίζει ότι υπάρχει μία «παγωμάρα» στις προκρατήσεις 22 ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

Στη «σκιά» του κορωνοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας, ενώ βρισκόμαστε μια «ανάσα» από τις γιορτές, με τον κλάδο της εστίασης να αγωνιά, για το αν οι περιορισμοί θα επηρεάσουν το ρεβεγιόν, τη στιγμή που οι επιχειρηματίες του χώρου «δεν μπορούν να σκέφτονται πως θα οργανώσουν τα Χριστούγεννα, όταν κινδυνεύουν την επόμενη ημέρα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ίδιοι.

Ο Γιάννης Δαβερώνης μιλώντας στο «Vradini.gr», τονίζει ότι οι εστιάτορες κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Τα δεδομένα, σε σχέση με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, αλλάζουν μέρα με τη μέρα, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην επιχείρησή τους.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι για το ρεβεγιόν και γενικότερα για τον Δεκέμβριο, που είναι ο μήνας των γιορτών.

«Αυτό μου προξενεί εντύπωση, γιατί οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απαιτούν πολύ προετοιμασία, με μουσική και προσωπικό», τόνισε ο ίδιος για το γεγονός. Παράλληλα, είπε ότι, λόγω της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, υπάρχει μία «παγωμάρα» από τη μεριά των εστιατορίων που φοβούνται να κάνουν προετοιμασίες.

«Γενικά, η κατάσταση ξεφεύγει, όταν η κυβέρνηση βγαίνει και ανακοινώνει μέτρα, κάτι που γίνεται πολύ συχνά τελευταία», λέει και προσθέτει: «Βρισκόμαστε πάνω σε μία "καρέκλα" και καθόμαστε όσο πιο καλά μπορούμε για να μην πέσουμε κάτω. Λόγω πανδημίας, τόσο η δική μου όσο και άλλες επιχειρήσεις κινδυνεύουν. Είναι κρίμα, τις έχουμε φτιάξει με πολύ κόπο».

Εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης, ο κ. Δαβερώνης τονίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να σκεφτούν τα Χριστούγεννα, που είναι στο άμεσο μέλλον, όταν κινδυνεύουν με λουκέτο την επόμενη ημέρα.

«Εδώ και 20 μήνες προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας, έχουμε πολύ προσωπικό σε αυτές, ενώ φοβόμαστε ότι από τη μία ημέρα στην άλλη θα κλείσουν», επισημαίνει.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής αναφέρει ότι πολλοί συνάδελφοί του είναι δυσαρεστημένοι με την όλη κατάσταση, καθώς κάνουν ό,τι ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά το «ταμείον είναι μείον».

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι τα καταστήματα περιμένουν τις ημέρες των γιορτών για να κάνουν τζίρο, κάτι που είναι «χλωμό» φέτος. «Γενικά, δεν είναι θετική η εικόνα των ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», τονίζει.

«Να υπάρξει ισορροπία δημόσιας υγείας - οικονομίας»


Δείτε επίσης