Οικονομία

«Παράθυρο» σε παράταση προθεσμίας εφάπαξ εξόφλησης επιστρεπτέας προκαταβολής

Ypoik

Το οικονομικό επιτελείο υποχρεώνεται να παρατείνει την προθεσμία της εφάπαξ εξόφλησης του κρατικού δανείου που κανονικά λήγει στο τέλος του μήνα

Προς παράταση πάει η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%.

Λόγω της καθυστέρησης που καταγράφεται στην αποστολή του «λογαριασμού» της επιστρεπτέας σε 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο υποχρεώνεται να παρατείνει την προθεσμία της εφάπαξ εξόφλησης του κρατικού δανείου που κανονικά λήγει στο τέλος του μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Αυτή την ημερομηνία λήγει και η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους επιλέξουν να αποπληρώσουν το κρατικό δάνειο σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις και η διασταύρωση.

Τα εκκαθαριστικά των επιστρεπτέων προκαταβολών θα αναρτηθούν το συντομότερο δυνατόν, προσθέτοντας όμως ότι «υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δώσουμε άλλη μία παράταση στην αξιοποίηση του 15%, δηλαδή να μπούμε και λίγο στο 2022».

Δείτε επίσης