Οικονομία

Noval Property: Η μεγάλη ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στο Πράσινο Ομόλογο

Noval XA 2 12 12 21

Για το σημαντικό επίτευγμα της Noval Property, η οποία αν και μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής έχει καταφέρει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Παναγιώτης Καπετανάκος, κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τα μέλη της Διοίκησης και στελέχη της Noval Property με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του πρώτου Πράσινου εταιρικού της ομολόγου, στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, «καλωσορίζοντας» την ομολογιακή έκδοση της Noval Property ΑΕEΑΠ στην χρηματιστηριακή αγορά του ΑΤΗΕΧ, συνεχάρη τη Διοίκηση,

τους αναδόχους αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή έκδοση ενός ακόμη πράσινου ομολόγου και ευχήθηκε σύντομα οι μετοχές της εταιρείας να βρεθούν στο ταμπλό της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καπετανάκος ανάφερε ότι: «Το Πράσινο Ομόλογο ύψους 120 εκατ. ευρώ της Noval Property είναι μόλις το τρίτο Πράσινο Ομόλογο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και μόλις το δεύτερο Πράσινο Ομόλογο στον κλάδο ακινήτων, ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεύρυνση της πράσινης αγοράς χρεωστικών τίτλων στην Ελλάδα.

Το Πράσινο Ομόλογο, εκτός από τη διαφοροποίηση που επιφέρει στις πηγές χρηματοδότησης της Noval Property, θα υποστηρίξει σημαντικά το επενδυτικό μας πρόγραμμα, τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ιδίων ακινήτων μας, όσο και στην υλοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών,

πάντα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και προς την κατεύθυνση δημιουργίας πράσινων πιστοποιημένων κτηρίων και αστικών αναπλάσεων με όφελος για τις πόλεις μας και την κοινωνία ευρύτερα».

Ακόμα ο επικεφαλής της εταιρίας, υπογράμμισε ότι : «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στη Noval Property και το Πράσινο Ομόλογο. Με υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2,8 φορές, με μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, και σημαντική συμμετοχή της EBRD.

Αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στο Πράσινο Ομόλογό μας ως ψήφο εμπιστοσύνης προς την Noval Property και τις αναπτυξιακές προοπτικές μας.

Μας δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε πιο δυνατά και πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα προς το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους μετόχους και τους ομολογιούχους μας, τους χρηματοδότες και τους μισθωτές μας, το περιβάλλον, την κοινωνία, και ακολουθώντας την ορθή εταιρική διακυβέρνηση».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκδοση του Πράσινου Ομολόγου, συντονιστές κύριοι Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, κύριοι Ανάδοχοι η Alpha Bank, η Eurobank και η Optima Bank.

Ανάδοχοι ήταν η Euroxx και η Αxia, Σύμβουλος Έκδοσης η Εθνική Τράπεζα, τα δικηγορικά γραφεία Καρατζά και Συνεργάτες και Σαρδελά Πέτσα υποστήριξαν νομικά την έκδοση, ενώ ελέγκτρια εταιρεία ήταν η PwC, σύμβουλος επικοινωνίας η Aia Relate και σύμβουλος για το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου ήταν η D-Carbon.

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property ανανέωσε το ραντεβού με το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς σύντομα ξεκινά η προετοιμασία εισαγωγής των μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά.

Σημειώνεται πως η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιλαμβάνει 43 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία.

Αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των ακινήτων την 30.06.2021 ήταν 389,7 εκατ. ευρώ. Είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.

Δείτε επίσης