Οικονομία

Vodafone: Πέρασαν στη δεύτερη φάση οι επενδύσεις σε υποδομές οπτικών ινών

Vodafone Haris Mproumidis 27 12 20

Για την υλοποίηση του νέου 5ετούς επενδυτικού πλάνου ύψους 600 εκατ. ευρώ, που έχει ξεκινήσει η Vodafone, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην Ελλάδα Χάρης Μπρουμίδης, κατά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

«Στα άμεσα πλάνα μας. είναι η ενίσχυση του περιεχομένου της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης που προσφέρουμε», είπε ο κ. Μπρουμίδης, κάνοντας λόγο για την προώθηση των πακέτων με απεριόριστο χρόνο και data που διαθέτει αλλά και την αναβάθμιση των ταχυτήτων στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Στις ημέρες μας δεν μπορεί να υπάρχει εμπορικό πακέτο υπηρεσιών χωρίς υπηρεσίες τηλεόρασης. Γι’ αυτό και θα στηρίξουμε μεγάλο τμήμα της εμπορικής μας πολιτικής στις υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου με κύριο πυλώνα το entertainment και όχι τα αθλητικά, όπου τα κόστη είναι τέτοια που είναι δύσκολο να παράξουν αξία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Nova, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος, διευκρίνισε πως το συμβόλαιο που τους προτάθηκε δεν παρήγαγε αξία, λέγοντας:

«Προτιμήσαμε να κρατήσουμε αυτά τα κεφάλαια για να επενδυθούν μελλοντικά στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Όπου υπάρχει καλό περιεχόμενο θα είμαστε εκεί κι αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να έχουμε συμφωνίες για premium content θα το κάνουμε».

Μιλώντας για το 2021, ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε πως το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2021) έκλεισε με αύξηση 4% στα έσοδα, φτάνοντας τα 468 εκατ. ευρώ, έναντι 452 εκατ. ευρώ, με τους πελάτες κινητής να διαμορφώνονται στα 4,178 εκατ. αυξημένοι κατά 107 χιλιάδες.

Αναφορικά με την κινητή, σημείωσε πως στα άμεσα πλάνα είναι η περαιτέρω προώθηση των πακέτων unlimited που λανσαρίστηκαν πέρσι και έχουν αρκετά καλή αποδοχή.

Όσον αφορά τις επενδύσεις σε υποδομές οπτικών ινών, αυτές συνεχίζονται καθώς περνούν πλέον στη δεύτερη φάση τους και ο στόχος είναι να κατασκευαστούν 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές, που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν υποδομές οπτικών ινών.

Με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, η Vodafone θα διαθέτει 650.000 με 700.000 γραμμές νέας γενιάς ικανές να προσφέρουν ταχύτητες πάνω από 100 Mbps.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος η Vodafone σημείωσε ότι η εταιρεία πρωτοπορεί στην υιοθέτηση προϊόντων σταθερής νέας γενιάς και πλέον είναι:

«Η πρώτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά(ρυθμός ανάπτυξης NGA διείσδυσης στην βάση) στο fiber, έχοντας 39% των πελατών σταθερής σε υπηρεσίες νέας γενιάς», ενώ εστίασε στα πλάνα της εταιρείας για το 2022, που είναι και τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας:

«Το ταξίδι της χώρας προς ένα ψηφιακό, πράσινο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον έχει επιταχυνθεί σημαντικά, αλλά απαιτεί επιπλέον και –ακόμη πιο τολμηρές– μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να αναδιαρθρώσουμε το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας και να ξαναχτίσουμε μια βιώσιμη οικονομία».

Για να προσθέσει ότι: «Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0 και ηαποδοτική εκμετάλλευση των πόρων του Ταμείο Ανάκαμψης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες που ξεπερνούν κατά πολύ το χρονοδιάγραμμα και τη μεθοδολογία κατά την οποία θα διατεθούν τα κεφάλαια στην πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπρουμίδης, τόνισε: «Είναι κρίσιμης σημασίας να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης κατανέμονται - και γενικότερα ότι όλοι οι παράγοντες της αγοράς λειτουργούν - σε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών, επιτρέποντας σε όλους να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί, με βάση φυσικά την αξία και τις αποδεδειγμένες ικανότητες τους στην υλοποίηση τέτοιων έργων».

Δείτε επίσης