Οικονομία

Optima bank: Εγκαινιάζει μία νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία

Optima Kyparisis 03 11 19

Υπέγραψε την επιχειρησιακή συμφωνία για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, η Optima bank, συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά στη νέα εποχή για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Αποδεχόμενη τη δημόσια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες, η Optima bank δήλωσε περήφανα την παρουσία της στην ιστορική αυτή εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, σηματοδοτεί την έναρξη για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης προς την τράπεζα και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των πρώτων δανείων προς τις επιχειρήσεις.

Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Optima bank συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων και νέων επενδύσεων, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο CEO της Optima bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε: «Η Optima bank, με την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δηλώνει πανέτοιμη να υποστηρίξει το σημαντικότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας

Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 και τα σχεδόν 31 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων της ΕΕ, αποτελούν τη μέγιστη εθνική ευκαιρία. Με δεδομένο πως οι εκταμιεύσεις προς τα κράτη-μέλη θα πραγματοποιούνται με βάση την εκπλήρωση οροσήμων και στόχων, και όχι δαπανών, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία και απόλυτη ευθύνη να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας και εκείνο των παιδιών μας.

Σε αυτό, οφείλουμε να πετύχουμε. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κυρίως να αντιληφθούμε πως το διακύβευμα είναι πέρα και πάνω από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Optima bank από την πρώτη ημέρα στήριξε, στηρίζει και θα στηρίξει στην πράξη το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα επενδυτικά σχέδια όλων εκείνων των επιχειρήσεων με φιλοδοξίες και όραμα, που αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια».

Σημειώνεται πως η Optima bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδεια που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον Όμιλο “Βαρδινογιάννη”, έναν ισχυρό Όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank είναι μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα, με στόχο να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

.

Δείτε επίσης