Οικονομία

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, με τον εμπορικό κόσμο να διατηρεί τις ελπίδες του για άνοδο του τζίρου.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον νόμο, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 16 Ιανουαρίου, με το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας της Κυριακής να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

Αναφορικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή, η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την επιβεβλημένη αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Αν η μειωμένη τιμή αφορά σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή στους καταναλωτές, πρέπει να είναι απόλυτα ακριβής.

Δείτε επίσης