Οικονομία

Ανδριόπουλος: «Στόχος η ολοκλήρωση του νέου «Μινιόν» τέλος 2023», δήλωσε στο Vradini.gr

Dimand Andriopoulos 2 28 11 21

Άμεσα ξεκινά μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας, καθώς το ιστορικό κτίριο επί της οδού Πατησίων, στο οποίο στεγαζόταν επί δεκαετίες το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το «Μινιόν», εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

«Αναμένουμε τις αρχιτεκτονικές μελέτες 6 ελληνικών και 2 ξένων γραφείων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου», είπε μιλώντας στο «Vradini.gr», ο

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Υπολογίζουμε να υπάρξει η πλήρης ανάπτυξη των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι τον Ιούνιο. Στόχος μας η ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τον Νοέμβριο του 2023»

Ειδικότερα, η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.

Το κτίριο απέκτησε κατόπιν διαγωνιστικής πλειοδοτικής διαδικασίας, ο Όμιλος Dimand καταβάλλοντας τίμημα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Το «Μινιόν» θα έχει μεικτή χρήση (εμπορικοί χώροι, γραφεία, χώροι εστίασης), ενώ το σύνολο της επένδυσης, υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ.

Το «Μινιόν» που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Μάλιστα, ήταν το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα που καθιέρωσε τις ετήσιες εκπτώσεις, κατάργησε τα παζάρια θέτοντας καθορισμένες τιμές, καθιέρωσε τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, εγκατέστησε κυλιόμενες σκάλες, χρησιμοποίησε Η/Υ, εισήγαγε τη λίστα αγορών και τη λίστα γάμου, εγκατέστησε κλιματιστικό και λειτούργησε στις εγκαταστάσεις του κομμωτήριο, καφετέρια, εστιατόριο, μπαρ, ακόμα και ταξιδιωτικό γραφείο.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.

Η στρατηγική αυτή επιλογή των ιστορικών κτηρίων, εντάσσεται επίσης στον ευρύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς επιτυγχάνεται σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα) των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως σε βάθος τριετίας και το κτήριο θα έχει μικτή χρήση καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας.

Η εταιρεία έμπρακτα πιστεύει, στηρίζει και επενδύει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την αναβάθμισή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός εμβληματικού κτηρίου στην απέναντι πλευρά της πλατείας Ομονοίας, εκτιμάται ότι θα δώσει ισχυρή ώθηση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε επίσης