Οικονομία

Κ. Σκρέκας: Στόχος η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος ενός νοικοκυριού να μην ξεπερνά το 15%

skrekas

Η μέση επιδότηση ρεύματος για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος για ένα νοικοκυριό να μην ξεπερνά το 15%, μετά τα μέτρα στήριξης, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι για τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η μέση επιδότηση ρεύματος για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο. Αυτό ωστόσο οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών, διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Δείτε επίσης