Οικονομία

Premia Properties: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 100 εκατ. ευρώ

Premia Markazos 2 16 01 22

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα 75 εκατ. ευρώ, προχωρά η Premia Properties, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Μαρκάζο.

Πρόκειται για την πρώτη ομολογιακή έκδοση του 2022 και μία ακόμα έκδοση που αφορά εταιρεία του κλάδου των επενδύσεων ακινήτων, μετά τις αντίστοιχες της Prodea Investments (300 εκατ. ευρώ) και της Noval Property (120 εκατ. ευρώ), που προηγήθηκαν.

Σκοπός της έκδοσης είναι η αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, η χρηματοδότηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και η κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του ομίλου της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.

Η εισηγμένη, η οποία βρίσκεται και σε διαδικασία μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, σχεδιάζει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της.

Στόχος η τοποθέτησή της σε κατηγορίες, όπως οι εξυπηρετούμενες κατοικίες, τα logistics, οι υπεραγορές και τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα ακίνητα που φιλοξενούν κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, σχολεία και γηροκομεία.

Συνολικά, εντός του 2021 η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις για την απόκτηση 14 νέων ακινήτων, διευρύνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, με την αξία του ενεργητικού να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει σύντομα τα 200 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία έχει υπογράψει προσύμφωνα για σημαντικές νέες επενδύσεις, όπως η απόκτηση ενός πάρκου βιοτεχνολογίας, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στην περιοχή της Παιανίας, από την Dimand Real Estate.

Το πάρκο αυτό, θα μισθωθεί από το κοινοπρακτικό σχήμα της ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis.

Άλλη μια κίνηση της εταιρείας αφορά τη συμφωνία για την εξαγορά τριών κτιρίων φιλοξενίας φοιτητικών κατοικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Τα κτίρια είναι συνολικής επιφάνειας 7.764 τ.μ. και αποτελούνται από συνολικά 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, δηλαδή ακίνητα τα οποία συνδυάζονται με παροχή υπηρεσιών, όπως π.χ. πρόσβαση στο Διαδίκτυο και κάλυψη εξόδων κοινής ωφέλειας και κοινοχρήστων.

Δείτε επίσης