Οικονομία

Fitch: «Σήμα» για αναβάθμιση του rating σε 12 μήνες - Θετικές οι προοπτικές, αμετάβλητη η αξιολόγηση

H αναβάθμιση του outlook στέλνει σήμα ότι η Fitch θα προχωρήσει πιθανότατα σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας τους επόμενους 12 μέχρι 18 μήνες

Σε αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ενώ διατήρησε αμετάβλητη στο ΒΒ την πιστοληπτική του αξιολόγηση.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση του outlook στέλνει σήμα ότι η Fitch θα προχωρήσει πιθανότατα σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας τους επόμενους 12 μέχρι 18 μήνες, ενώ αναμένεται ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2022.

H Fitch αξιολογεί τη δεδομένη στιγμή το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ με σταθερές προοπτικές, αφού ήταν ο πιο αυστηρός από τους οίκους απέναντι στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020 είχε υποβαθμίσει τις προοπτικές της χώρας σε σταθερές από θετικές, λόγω των αβεβαιοτήτων του κορωνοϊού.

Στο τελευταίο ελληνικό review της, τον Ιούλιο του 2021, η Fitch έγραφε ότι η πτωτική τάση την οποία περιμένει ότι θα ακολουθήσει το χρέος της χώρας μετά την πανδημία, με ώθηση από «τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη βελτίωση της ανάπτυξης και του χαμηλού κόστους δανεισμού», θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις.

Δείτε επίσης