Οικονομία

PepsiCo Hellas: Για 7η συνεχή χρονιά βραβεύτηκε επενδύοντας στους εργαζόμενους της

Pepsico Tsagkari 1 30 01 22

Τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, “Top Employer 2022”, έλαβε η PepsiCo Hellas για 7η συνεχή χρονιά, αποτελώντας επιβεβαίωση της συνεχούς προσπάθειας να επενδύει στο εργατικό δυναμικό της, μέσα από την αδιάλειπτη αναζήτηση ταλέντων, τη διαρκή ενίσχυση και ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, αλλά και τη δημιουργία ενός υποδειγματικού περιβάλλοντος εργασίας με άριστες εργασιακές συνθήκες.

Το διεθνώς καταξιωμένο “Top Employers Institute” (Ινστιτούτο Κορυφαίων Εργοδοτών) πιστοποίησε την PepsiCo Hellas με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, μετά από ανεξάρτητη έρευνα που διενεργεί κάθε χρόνο.

Η έρευνα αυτή, καλύπτει 6 τομείς ανθρώπινου δυναμικού που αποτελούνται από 20 θεματικές ενότητες όπως το περιβάλλον εργασίας, τη δέσμευση να καλλιεργούνται και να αναπτύσσονται ταλέντα σε όλα τα επίπεδα και τις προσπάθειες της επιχείρησης για την ενίσχυση και βελτιστοποίηση των πρακτικών της, την ενότητα και ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα και ενσωμάτωση, την οργανωτική δομή, την επιχειρηματική στρατηγική, κ.α..

Το Top Employers Institute ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια και έχει πιστοποιήσει και αναγνωρίσει περισσότερους από 1.600 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, σε 120 χώρες, οι οποίοι και δεσμεύονται στην εξασφάλιση του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος μέσω καινοτόμων πρακτικών στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Αναφερόμενη στη βράβευση, η γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγκάρη, δήλωσε πως: «Η διάκριση της PepsiCo Hellas με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, “Top Employer 2022”, για 7η συνεχή χρονιά είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της στρατηγικής μας επιλογής να επενδύουμε με πίστη και στρατηγικό σχέδιο σε ό,τι πιο πολύτιμο, του ανθρώπους μας.

Η διασφάλιση υγιούς, σύγχρονου, δημιουργικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα μέσα στην τραγική κρίση της πανδημίας, με την αξιοποίηση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων - όπως η online πλατφόρμα PEPU της PepsiCo και ψηφιακές εφαρμογές με virtual ομιλίες ανώτερων στελεχών - συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων, την ανέλιξη κάθε στελέχους ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία του συνόλου.

Παράλληλα, είμαστε περήφανοι καθώς, παρά τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης, στην PepsiCo Hellas διατηρήσαμε όλες τις θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα συνεχίσαμε να κινητροδοτούμε διαρκώς τους ανθρώπους μας με συναρπαστικά και απαιτητικά projects, να εργάζονται και να δημιουργούν αξιοποιώντας το πάθος και τις ικανότητες τους».

Από την πλευρά της η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, PepsiCo Hellas, Ναυσικά Πανούση, σημείωσε : «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της PepsiCo Hellas αλλά και στον καθένα ξεχωριστά που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συνέβαλαν ώστε να διακριθούμε με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη “Top Employer 2022”.

Ακόμα και κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες επηρέασαν και ακόμα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν σταματήσαμε ποτέ θέτουμε υψηλούς στόχους έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς μας και την εξασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας γι’ αυτούς.

Στόχος μας να είναι όλοι “Συνδεδεμένοι και Ασφαλείς» και ταυτόχρονα να παρέχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας όπου η καινοτομία και η ανάληψη πρωτοβουλιών αποτελούν προτεραιότητα, δίνοντας πρόσφορο έδαφος στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας των ανθρώπων μας.

Γνωρίζουμε πως στηρίζοντας την διαφορετικότητα, την ομαδικότητα και αναζητώντας συνεχώς νέες καινοτόμες πρακτικές δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για πρόοδο και επιτυχία».

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas απέσπασε πρόσφατα δύο χρυσά βραβεία στα HR Awards που διοργανώνονται από την Boussias Communications στις κατηγορίες:

Αριστεία στην Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία (Excellence in Workplace Well-being)

Αριστεία στο Employer Branding (Excellence in Employer Branding)

Η διπλή αυτή διάκριση αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση και αναγνώριση των καινοτόμων πρακτικών της εταιρίας, όπου με συλλογική προσπάθεια, ταλέντο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά οι άνθρωποι της PepsiCo Hellas γίνονται Καλύτεροι, Πιο Γρήγοροι και πιο Δυνατοί μένοντας αφοσιωμένοι στις αξίες που προάγει η εταιρία και τις “PepsiCo Way”συμπεριφορές.

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δις. φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2020 ξεπέρασε τα 70 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito - Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana.

Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία «“Winning with Purpose”» – η θεμελιώδης πεποίθησή ότι η επιτυχία της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας.

Η εταιρία πιστεύει ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλά, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους της σε όλο τον κόσμο, έχει τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της.

Δείτε επίσης