Οικονομία

Premia Properties: Υπερκαλύφθηκε κατά 2,04 φορές το Ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ

Premia Georgiadis 30 01 22 (1)

Για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη έκδοση Ομολόγου από την Premia Properties, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding Ηλίας Γεωργιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια του.

To Ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ, είναι πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 2,80% και είναι εισηγμένο προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η έκδοση προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 2,04 φορές.

Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ομολογιών (72%) κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες Επενδυτές με το 28% να καλύπτεται από Ειδικούς Επενδυτές, δίνοντας σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Premia Properties.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Το ομόλογο, θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, που δείχνει τον βαθμό εμπιστοσύνης στη στρατηγική, αλλά και στις επενδύσεις της εταιρείας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Premia και φυσικά τους επενδυτές μας και τους αναδόχους της έκδοσης, βεβαιώνοντάς τους πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης».

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρίας Κωνσταντίνος Μαρκάζος, επισήμανε: «Η μεγάλη επιτυχία του Κοινού Ομολογιακού Δανείου καθώς και το υψηλό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε αποτελούν μία ισχυρή και έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στις προοπτικές της Premia.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την περαιτέρω μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου μας και επενδύσεις με στόχο τη δημιουργία αξίας. Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με συνέπεια, ακολουθώντας πάντα μία βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική».

Σημειώνεται πως Σύμβουλοι Έκδοσης και Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Κύριοι Ανάδοχοι η Optima Bank και η ΕUROXX, ενώ Ανάδοχος ήταν η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και η δικηγορική εταιρεία Potamitis Vekris υποστήριξε νομικά την έκδοση.

Δείτε επίσης