Οικονομία

Όμιλος Βιανέξ: Προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ενέργεια κοινωνικής υπευθυνότητας

Vianex Giannakopoulos 01 08 21

Για την προσπάθεια να ανταποκρίνονται πάντα στα καλέσματα των συνανθρώπων, κάνοντας πράξη τις αξίες που πρεσβεύει, έκανε λόγο ο πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Βιανέξ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, με την ευκαιρία μίας σημαντικής δωρεάς προς το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα.

Ειδικότερα, ο Όμιλος συνέβαλε καταλυτικά στην πλήρη ανακαίνιση χώρων φιλοξενίας του Ιδρύματος, αποσκοπώντας στην ευζωία των παιδιών και στη δημιουργία ενός όμορφου, αρμονικού και ζεστού περιβάλλοντος, ώστε να είναι η καθημερινότητά τους πιο ευχάριστη και δημιουργική.

Το «Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων» αποτελεί το παλαιότερο Ίδρυμα που παραμένει σε λειτουργία μετά την επανασύσταση του Ελληνικού κράτους.

Το Ίδρυμα προσφέρει αφιλοκερδώς τα τελευταία 160 χρόνια και συνεχίζει να στηρίζει με συνέπεια και αγάπη παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και βοήθεια, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία, την περίθαλψη, την ανατροφή και την εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας από 6 έως 18 ετών.

Στόχος του Ιδρύματος Χατζηκώνστα είναι να μπορεί να δίνει στα παιδιά χαμόγελο και ελπίδα, θέτοντας ταυτόχρονα τις σωστές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γιαννακόπουλος,σημείωσε: «Συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο και διαχρονικό έργο του, προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά που διαμένουν στις δομές του ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον.

Για να έχουν μια πιο όμορφη και ευχάριστη καθημερινότητα, να νιώθουν περισσότερη ζεστασιά και να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί το αξίζουν»!

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, Βασιλική Γεννηματά δήλωσε:«Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη δεχτήκαμε την προσφορά αυτή που δίνει στα παιδιά που φιλοξενούμε την ευκαιρία να νιώθουν ακόμα πιο άνετα και οικογενειακά σε έναν ανανεωμένο και φροντισμένο χώρο.

Δράσεις όπως αυτή, αλλά και η θετική ανταπόκριση των οικοτρόφων μας, μας δίνουν καθημερινά τη δύναμη να συνεχίζουμε με αφοσίωση το έργο μας».

Από την ίδρυσή του ως και σήμερα, ο Όμιλος παραμένει σταθερά δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο, με υπευθυνότητα, σεβασμό και έμπρακτη συνεισφορά μέσα από ποικίλα προγράμματα, ενέργειες και δράσεις.

Δείτε επίσης