Οικονομία

Επιδότηση ρεύματος και τον Φεβρουάριο - Που θα κυμανθεί, τι προβλέπεται για το φυσικό αέριο(vid)

reuma-1

«Καλύπτουμε ένα κομμάτι της αύξησης του κόστους στο ενεργειακό πεδίο και αυτό θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Την επέκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, με την επιδότηση στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο να αναμένεται να είναι από 42 έως 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Επειδή υπάρχει αυτή η κρίση, καλύπτουμε ένα κομμάτι της αύξησης του κόστους στο ενεργειακό πεδίο και αυτό θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών έδωσε 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ επεσήμανε ότι μπορεί αυτό το ποσό να μην καλύπτει το σύνολο της αύξησης του κόστους της ενέργειας, αλλά μέρος αυτής.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση φαίνεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό και δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Αντίστοιχα για το φυσικό αέριο, πρόκειται να ανακοινωθεί επέκταση της επιδότησης μέσα στην εβδομάδα.


Δείτε επίσης