Οικονομία

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ανανέωση συμβολαίου για την προμήθεια με LNG της ελληνικής αγοράς

DEPA Xifaras 13 02 22

Για την ανανέωση του συμβολαίου προμήθειας LNG από τη Sonatrach, επισφραγίζοντας μια πολυετή, εποικοδομητική συνεργασία με έναν εταίρο διαχρονικά αξιόπιστο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου της ελληνικής αγοράς, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, στα γραφεία του ομίλου.

Η συμφωνία, επιβεβαιώνει τη διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την εθνική εταιρεία υδρογονανθράκων της Αλγερίας Sonatrach και υπεγράφη διαδικτυακά από την αντιπρόεδρο της εταιρίας, αρμόδια για Δραστηριότητες Μάρκετινγκ, Fatiha Neffah.

Πέραν της παράδοσης φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα οποία διοχετεύονται στην ελληνική αγορά, η νέα συμφωνία περιλαμβάνει την προσαρμογή των όρων του υφιστάμενου μακροχρόνιου συμβολαίου, με βάση τα σημερινά δεδομένα αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την ιστορική τους συνεργασία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου, τη στιγμή που το ενεργειακό τοπίο αναδιαμορφώνεται με την ανοδική τάση των τιμών και την είσοδο νέων «παικτών».

Η εμπορική συνεργασία ανάμεσα στη Sonatrach και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ξεκίνησε το 2000, με την αλγερινή εταιρεία να αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή LNG στην ελληνική αγορά.

Οι παραδόσεις του Αλγερινού LNG πραγματοποιούνται στον ελληνικό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου της Ρεβυθούσας, στον κόλπο των Μεγάρων, και από εκεί προωθούνται στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ξιφαράς δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας, με προσαρμογή των όρων στα σημερινά δεδομένα, ανταποκρίνεται στον στρατηγικό στόχο της ΔΕΠΑ Εμπορίας να εξασφαλίζει για τους πελάτες της επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές, από αξιόπιστες και διαφοροποιημένες πηγές, «θωρακίζοντας» έτσι την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

Δείτε επίσης